Fashion&Beauty

3 házi praktika zsíros hajra - Ha nem szeretnél állandóan hajat mosni

A gyorsan zsírosodó haj a hétköznapok egyik legbosszantóbb problémái közé tartozik: ápolatlan külsőt kölcsönöz, ráadásul a gyakori hajmosás is eredménytelennek tűnik. Íme három szuper házi praktika, amivel megakadályozhatod a gyors zsírosodást.

Kamillás öblítés

A kamilla számos bajra jelent gyógyírt, köztük a zsíros hajra is. Hajhossztól függően forralj fel fél vagy egy liter forró vizet, és rakj bele két evőkanál szárított kamillát. Ha a víz már langyosra hűlt, akkor szűrd le és ezzel öblítsd le a hajad. Ha hetente legalább kétszer alkalmazod ezt, akkor sokkal könnyebb lesz megszabadulni a hajra rakódott káros anyagoktól és a korpától is.

Balzsam helyett csalán

Hajmosás után használj természetes hajöblítőket, a csalán például kifejezetten alkalmas erre a célra. Rengeteg A-, C- és K-vitamint, káliumot, kalciumot és enzimet tartalmaz, ráadásul remekül csökkenti a faggyútermelést is. Forralj fel nagyjából 2,5 dl vizet, és öntsd rá 1/3 csészényi csalánlevélre. Hagyd állni legalább 15 percig, majd szűrd le. A hajmosás végén öblögesd át vele a még vizes hajadat.

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Fashion&Beauty
Lifestyle
Hosszú távú egészségünk miatt nagyon nem mindegy, milyen élelmiszerek alkotják a mindennapi étrendünket, a nagy forróságban pedig különösen fontos, hogy tudatosan táplálkozzunk.
Sztárok
Rengeteg sztár dönt úgy, hogy nem csak mozgással, hanem diétával is igyekszik kordában tartani az alakját. Így tesz Miley Cyrus is, aki mindenben visszafogja a kalóriákat!
Sztárok
Ha romantikus filmekről van szó, a Szerelmünk lapjai egészen biztosan kihagyhatatlan alkotás. A színészek nagyszerű alakítása mellett viszont érdemes egy pillantást venni a film gyönyörű ruháira is.