Fashion&Beauty

Nem tudod, mitől zsírosodik a hajad? Íme, az 5 leggyakoribb ok

A gyors zsírosodásnak számos oka lehet, de szerencsére ha sikerül azonosítani, mi váltja ki, jobban kezelhetjük és irányításunk alá vehetjük a gondot.

Fel kell ismerni a probléma gyökerét

Fejbőrünknek egy bizonyos mennyiségű olajat kell előállítania ahhoz, hogy megfelelően hidratált legyen, továbbá ez a vékony réteg megvédi a hajat is a környezeti hatásoktól. A túlzott zsír azonban sok kellemetlenséget okozhat, kezdve a haj lelapulásától egészen az irritált fejbőrig, és a korpásodás kialakulásáig. További részletek a galériában!

Nem hideg vízzel öblíted le a hajad A meleg víz kiválóan alkalmas a pórusok és a hajkutikula megnyitására, valamint a szennyeződések eltávolítására, ám káros lehet a hajszálakra nézve. Lemossa ugyanis az egészséges mennyiségű faggyút is a fejbőrről, ezáltal pedig az túlságosan kiszáradhat, ami korpásodáshoz és túlzott olajtermeléshez vezethet. A samponozáshoz és balzsamozáshoz tökéletes a meleg víz, azonban az öblítéshez használjunk hideget vagy langyosat, mert az visszazárja a haj kutikuláját az eredeti állapotba.
Kattints a további képekért!

A koffein rendkívüli élénkítő ereje mellett rengeteg jótékony hatással bír. Amellett, hogy a reggeli kávé képes bármely napot bearanyozni, a koffein a szépségápolásban is használatos csodaszer - nem véletlenül.

Leadfotó: 123rf
Forrás: healthshots.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Merle Oberon nézők millióinak szívébe lopta be magát, de a filmszakma is rajongott érte, köszönhetően fantasztikus tehetségének, no és persze lehengerlő szépségének. Sorsa végül mégis úgy alakult,...
Sztárok
Barbara Wussow a nyolcvanas években A klinika című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően lopta be magát a nézők szívébe. A színésznő már a hatodik X felett jár, de még mindig remek formában...
Lifestyle
Az egyetemista lány másnaposan fedezte fel, hogy valami egészen fantasztikus dolgot kreált. A fiatal feltaláló egy vagyont keresett a nem mindennapi ötlettel.