Fashion&Beauty

Viszlát elegáns darabok: ez a stílus lesz a divat idén nyáron

A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.

Visszatérés a múltba

Ezt a trendet a nosztalgikus, retró esztétika jellemzi, amely a 2000-es évek elejére, 90-es végére nyúlik vissza. Ez a stílus a 2000-es évek elejéről származó popkultúra és technológia elemeit ötvözi, például a csípőnadrágot, a kamionos sapkát és a platformos cipőket. Gyakran tartalmaz merész színeket és mintákat is, például neon- és állatmintákat.

Sokan, akik jelenleg a 20-as és 30-as éveikben járnak, a 2000-es évek elején nőttek fel, és a Y2K divatirányzat lehetővé teszi számukra, hogy újra és újra értelmezzék fiatalkori divatjukat, nosztalgiázzanak egy kicsit. Ezenkívül az Y2K divat merész, figyelemfelkeltő természete tökéletes a közösségi média korszakában, ahol az emberek folyamatosan keresik a módját annak, hogy kitűnjenek, és ruházatukkal reprezentáljanak valamit. A másik ok, hogy megfizethetőbb alternatívát kínál a csúcskategóriás dizájnerdivathoz képest. A Y2K divathoz kapcsolódó darabok közül sok alacsony áron megtalálható a fast fashion üzletekben, de a vintage turkálók is tele vannak ilyen termékekkel. Ezáltal a trend szélesebb körben elérhetővé válik, és lehetővé teszi az emberek számára, hogy olcsóbban kísérletezzenek a különböző megjelenésekkel.

Merészebb színeket, és mintákat is bevállalhat az, aki szeretne behódolni ennek a trendnek.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Sztárok
Csikós Rózsi korának egyik legsikeresebb szubrett színésznője volt, azonban nemcsak a színpadon, hanem a magánéletben is rendkívül sikeresnek mondhatta magát. Férjével, Fényes Szabolccsal egymásnak...
Sztárok
Sokkal érdekesebb története van a legendás zenekar egyik nagy slágerének, mint azt bárki is gondolta volna.