5 fontos tudnivaló a vízálló sminkekről - Ne költs rá feleslegesen

Az üzletek polcain találsz vízálló, izzadásálló, esőálló és lassan már tulajdonképpen lemoshatatlannak titulált sminkeket is. Jó azonban, ha tisztában vagy néhány dologgal, mielőtt súlyos pénzeket kiadsz egy-egy ilyen termékre.

1. Ne higgy el mindent, amit olvasol

A „vízálló” jelzőt gyakran olyan termékeken is használják, amik a valóságban nem vízállóak, mondjuk inkább úgy, hogy viszonylag sokáig kitartanak a vízzel szemben. Igaz ez sok naptejre vagy arckrémre is. Ha elolvasod az apró betűs részt a csomagoláson, ott néha feltüntetik, hogy ismételt felvitel szükséges a megfelelő hatás elérése érdekében.

2. Keress bizonyos összetevőket

Bogarászd át a kiszemelt termék összetevőit, ha van köztük úgynevezett filmképző anyag, akkor jó kezekben vagy. Ezek lehetnek szilikonok, mint a dimetikon, a ciklometikon vagy a ciklopentasziloxán vagy polimerek. A filmképző anyagok nem oldódnak vízben, így a színpigmentek ott maradnak a helyükön.

3. Mondj le a púderről

A por alapú sminkek maximum az izzadságot tudják elviselni, a vizet általában nem. Éppen ezért alapozóból, szemfestékből és pirosítóból is inkább krémalapút keress.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!