6 tipp, hogy a vékonyszálú haj többnek tűnjön – Így adhatunk neki volument

Születésem óta extra vékonyszálú hajjal küzdök. Lelapul, kevésnek tűnik, nehezen formázható, könnyen elektromos lesz és száll össze-vissza és még sorolhatnám. Éppen ezért összeszedtem néhány praktikát, hogyan lehet tartást és volument adni neki. Nálam ezek a megoldások váltak be.

Gondolkodj el a hajad hosszán

Bármennyire is fájdalmas ezt elfogadni, sosem lesz olyan szép, hosszú és dús hajam, mint a barátnőimnek. A vékonyszálú haj egy bizonyos hossz után már nem áll sehogy, sőt, annyira elvékonyodnak a hajszálak, hogy nagyon kevésnek fog tűnni a haj. Inkább a rövid vagy a félhosszú frizurák között válogass, így kevésbé fog lelapulni a frizurád.

Az sem mindegy, hogyan mosol hajat

A hajmosás folyamata is befolyásolja a hajszálak volumenét. Sokan vadul dörgölik a tincseiket, pedig ezzel megtörhetik a hajszálakat. Helyesen a hajosás menete az alábbi lenne: samponozd be a hajtöveket, masszírozd néhány percig, majd úgy öblítsd le, hogy a sampon a hajvégekről csorogjon le. Az a mennyiség, ami így éri a szálak végeit, pontosan elég ahhoz, hogy eltávolítsa róluk a szennyeződéseket.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!