Fashion&Beauty

Egészséges fejbőr nélkül nincsenek dús fürtök

Amikor a haj egészségéről és a hajhullás megelőzéséről beszélünk, gyakran csak magára a hajra összpontosítunk, de a fejbőr egészsége az általános állapotunk mutatója is.

Egészséges fejbőr nélkül nincsenek dús fürtök. Amikor a haj egészségéről és a hajhullás megelőzéséről beszélünk, gyakran csak magára a hajra összpontosítunk. Számtalan termék ígéri, hogy erősíti a hajszálakat és megakadályozza a töredezést. Persze, ezek is fontosak, de olyan gyakran hagyjuk figyelmen kívül a fejbőr egészségét. Tekintettel arra, hogy a fejbőr az a hely, ahol a hajszálak nőnek, valóban nagyobb figyelmet kell fordítani rá. Arról nem is beszélve, hogy a fejbőr egészsége az általános állapotunk mutatója is.

A fejbőr szerepe a hajnövekedésben

Az olyan fejbőrbetegségek, mint a gomba, a pikkelysömör és a korpásodás közismerten hajhullást okoznak. A fejbőr jobb keringése viszont köztudottan serkenti a haj növekedését. Tanulmányok kimutatták, hogy a haj gyorsabban és erősebben nő, ha az érnövekedést elősegítő fehérjét juttatnak a fejbőrbe.

Egyértelmű, hogy a fejbőr egészségének számos aspektusa befolyásolja a haj egészségét. Akár egy adott állapot akadályozza az új növekedést és okoz hajhullást, akár az egészséges fejbőr visszaállítása kell a haj egészségéhez, a fejbőr kulcsfontosságú szereppel bír.

De hogyan tartsuk egészségesen a fejbőrt?

A fejbőr egészsége

Van megoldásunk a számodra! A mi javaslatunk a fejbőr egészségéhez a következő:

Megfelelő hámlasztás. Ne legyél túl agresszív, ha a hámlasztásról van szó, de a gyengéd hámlasztás az bizony, fontos ebben az esetben. Az elhalt bőr és a szennyeződés eltávolításával a hámlasztás javítja a fejbőr általános textúráját, miközben lehetővé teszi a tüszők számára, hogy megfelelően lélegezzenek és hagyják a hajszálakat növekedni.

A fejbőr hidratáltsági szintjét is érdemes fenntartani. Lehet, úgy véled, van egy megfelelő hajápolási programod, azonban előfordulhat, hogy az évszakok vagy a hormonok változása miatt azt adaptálni kell. Sok oka lehet annak, hogy a fejbőr kiszárad, még akkor is, ha korábban még sosem tapasztaltad ezt.

Kerülni kell a túl gyakori hajmosást is. Ha túl gyakran mosol hajat, az kiszáradáshoz vezet. A megoldás? Találd meg az arany középutat. A szakértők általában két- vagy háromnaponta történő hajmosást javasolnak.

Az egészséges haj eléréséhez azt is fegyelembe kell venned, milyen táplálékot viszel be a szervezetedbe. Az étrend valóban hatással lehet a haj és a fejbőr egészségére. A jó zsírok és a fehérjék különösen fontosak ez esetben.

FEJBŐRBARÁT TERMÉKEK

A fejbőr egészségéhez olyan termékekre lesz szükséged, melyek partnerként együttműködnek veled. Próbálj meg nem csak a helyi hajápoló formulákra, hanem a belülről történő étrend-kiegészítésre is figyelni. Ha kombinálod a kettőt, olyan programot tudsz kialakítani, amelyekkel hatásosan támogathatod a hajad ápolását. A legfontosabb összetevők tehát azok, amelyek támogatják a gyengéd fejbőrhámlasztást, a hidratálást, a sejtek helyreállítását és a véráramlást. Az átfogó Hush&Hush DeeplyRooted® rendszer pont ilyen.

A Hush&Hush sampon, kondicionáló, szérum és étrend-kiegészítő együttesen mindent megad neked, amire a fejbőrödnek szüksége van az erősödéshez. Kezdve a KeraguardTM összetevővel, amely véd a környezeti tényezők ellen (igen, az UV-sugarak károsíthatják a hajat és a fejbőrt is!), a CapixylTM-ig, amely a szokásosnál akár háromszor gyorsabb növekedésre ösztönzi a hajszálakat, a Hush&Hush DeeplyRooted® összetevői mind-mind támogatják a hajápolást. A fejbőr egészségének támogatása érdekében használj olyan kefét, amely hatékonyan fésüli végig a fejbőrt, de nem túlságosan dörzsöl.

A Hush&Hush termékeket a www.hushandhush.hu webáruházban is megtalálod, illetve a Hush&Hush márka elkötelezett Partnereinél. A Hush&Hush termékek minden egyes összetevője fontos szerepet tölt be, és hozzásegít a fiatalos, egészséges, hosszú élethez. A Hush&Hush DeeplyRooted® termékcsalád termékei a csomagok kivételével a FC10 kuponkóddal 10 % kedvezménnyel vásárolhatók meg 2023. március 15-ig.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A tócsni bármikor jó választás: noha egy roppant egyszerű ételről van szó, néhány finom mártogatóssal igazán remek gasztronómiai élményt tud nyújtani – az elkészítési folyamat során azonban nem árt...
Sztárok
Puskás Peti és a felesége, Puskás-Dallos Bogi érthetően nagyon megijedtek. Hirtelen nem is tudták, hogy mihez kezdjenek.
Lifestyle
Bár tavaszias marad az időjárásunk, de mégis lesz olyan jelenség, ami nagy kellemetlenséget fog okozni. Térképen mutatták meg, hol kell rá számítani Magyarországon!