Újabb elismerés hazánknak - Őszintén vall a magyar Emmy-díjas

Munkája és az egész magyar stáb nagy elismerésének nevezte Homonnay Gábor jelmezkivitelező kreatív Emmy-díját, amelyet a Borgiák című televíziós sorozatban való közreműködéséért ítéltek neki.

Meglepetés és megtiszteltetés

A magyar szakembert már a díjra való jelölése is nagy megtiszteltetésként érte. ,,A második évadban már jelölték az olasz jelmeztervezőnket a díjra, idén azonban azzal lepett meg a produkció, hogy engem is felterjesztettek a jelöltek listájára" - mondta el Homonnay Gábor az MTI-nek hétfőn.

A magyar stáb elismerése

A szakember felidézte, hogy nagyon sok magyar dolgozott a produkcióban, volt, hogy egy forgatási napon 15-20 varrónő, szabász és 40-50 öltöztető is a helyszínen volt, ezért a díj nemcsak az ő munkájának, hanem az egész magyar stáb teljesítményének az elismerése is.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

,,Hatalmas stábbal dolgoztunk együtt, nagy költségvetésből, igazából nem voltak korlátaink. Amit megálmodtunk, meg tudtuk valósítani, szabad kezet kaptunk és minden olajozottan működött. A jelmezek tervezésére és elkészítésére, valamint minden egyéb munkafolyamatra mindig volt elég idő felkészülni" - emlékezett vissza a forgatásokra Homonnay Gábor.

600 fő öltöztetése

A munka legizgalmasabb részének a több száz fős jeleneteket nevezte, amikor már hajnali háromkor el kellett kezdeni az öt-hatszáz szereplő öltöztetését, hogy reggel hét órakor foroghasson a kamera. A magyar jelmezkivitelező a második és harmadik évadban dolgozott együtt a produkció stábjával, és jelenleg is egy sorozat előkészületeiben vesz részt. Az amerikai díjátadón munkája miatt nem tudott részt venni.

Forrás: MTI
Fotók: jeremyirons.net

Oldalak

Szólj hozzá Te is!