Fashion&Beauty

Minden divatrajongó erről a ruháról álmodik, mert bármit fel lehet venni hozzá

Bármilyen kiegészítőt, színt és cipőt fel lehet venni ehhez a ruhadarabhoz, ami ráadásul mindenféle alkaton jól áll! Egy igazi nyerő trendről számolunk most be nektek, melyet vétek lenni kihagyni - minden divatos nőnek kell, hogy legyen legalább egy ilyen darabja!

A "tyúklábminta" soha nem megy ki a divatból

A divatban van ami változik és van ami örök - a pepita, másnéven a tyúklábminta az utóbbihoz tartozik! Ezt a mintát eredetileg a skót pásztorok meleg gyapjúöltözékére varrták rá még a 19. században; az 1930-as években aztán a divatiparba is betört a pepita, mikor a gazdagok szemet vetettek erre az elegáns, monokróm mintára. Nem telt el sok idő és a franciák elsőszámú divatháza, a Dior is kifutóra vitte a tyúklábmintás ruhdarabokat - egész pontosan az 1948-as tavaszi/nyári haute couture divatbemutatóján mutatott be először pepita ruhákat. Pár évvel később Roger Vivier és még egy halom másik francia tervező készített tyúklábmintás cipőket, táskákat, kabátokat és még sorolhatnánk. A többi pedig történelem!

A tyúklábminta azóta egy szezon erejéig sem tűnt el a divatiparból - ez pedig nagy mértékben annak köszönhető, hogy egy rendkívül sokoldalú, mégis elegáns monokróm mintáról beszélünk, melyhez lényegében bármilyen színű és anyagú kiegészítőt és ruhadarabot fel lehet venni. Épp ezért a cikk alján lévő képgalériánkban össze is gyűjtöttük nektek a legmenőbb téliesített pepitás darabokat, melyekkel egy csapásra divatosak lesztek!

A cipőktől és a táskáktól a blézereken és a kabátokon át egészen az alkalmi ruhákig rengeteg olyan ruhadarabot találhatunk a divatüzletek polcain, melyek tyúklábmintában készültek el. Az egyik nagy kedvencünk a fenti képen látható blézer szabású koktélruha, melyet egy helyes kis övvel bolondítottak meg a tervezők. A ruha első része "wrap", azaz hajtott megoldású, ezért azok is bátran fel tudják venni ezt a ruhadarabot, akik nem rendelkeznek deszka lapos hasfallal. ZARA Houndstooth blazer dress 15 995 Ft

Egy ilyen ruhadaraboz lényegében bármilyen színű és anyagú kiegésztot fel lehet venni: itt bátran lehet kísérletezni a neonos és a pasztellszínekkel, akárcsak a földtónusokkal, a monokróm színekkel és a rikító árnyalatokkal: a tyúklábminta tehát azon kevés minták egyike, melyhez rendkívük sokoldalúan fel lehet öltözni az ízlésünktől és a hangulatunktól függően. Talán pont ezért olyan népszerű!

Most összegyűjtöttük nektek a jelenlegi hazai kínálatban megtalálható legjobb tyúklábmintás darabokat - a teljes válogatásunkat a lenti képre kattintva érhetitek el!

Massimo Dutti Houndstooth mini skirt 23 995 Ft Télen is lehet szoknyát hordani, csak éppen alá kell öltözni!Ha a testszínű harisnyákat nem szereted, szerezz be egy 200 denes szürke vagy fekete árnyalatút, esetleg egy vastag gyapjúharsinyát. Ha a harisnyáktól is irtózol, akkor egy vékony anyagú fekete legging is megteszi - úgyis csizmát fogsz viselni ebben a hideg időben, tehát senki sem fogja látni a turpisságot.
Kattints a további képekért!

Nem is kérhettünk volna szebb és nőiesebb trendet ennél: végre szabadon zsákmányolhatunk csillogó-villogó, szebbnél szebb flitteres és strasszköves kiegészítőket, amik be fogják ragyogni a közelgő ünnepi szezont. Mi már kiválasztottuk a kedvenceinket, és ti?

Leadfotó, fotó: ZARA

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Fashion&Beauty
Lifestyle
A kelet-oroszországi Jakutföld lakói találtak rá anno a fagyott 44 ezer éves farkasra. Az állatot így kiváló állapotban vizsgálhatták meg a kutatók.
Fashion&Beauty
Idén újra divatba jöttek az egyrészes fürdőruhák, Sydney Sweeney pedig le is csapott néhányra, amelyek tökéletesen mutattak irigylésre méltó alakján.
Sztárok
Kihirdették a Szentkirályi Tehetségprogram három nyertesét, amelyben ezúttal női sportolók diadalmaskodtak. A szakmai zsűri a 14-18 éves fiatal sportolók közül választotta ki azt a hármat, akiknek a...