Fashion&Beauty

Szülinapos a miniszoknya: a géniusz, aki kitalálta még ma is él

Te kitalálod, hány éve született meg az egyik legikonikusabb ruhadarab?

Aki nélkül nem létezhetne ez az alapdarab

A női lábak már az idők kezdete óta képesek megbolondítani a férfiakat, éppen ezért volt hosszú évszázadokon keresztül a legnagyobb szeméremsértés, ha egy hölgynek előbukkant akárcsak a bokája is a szoknyája alól. A huszadik század folyamán aztán praktikussági okokból és kényelmi szempontokból egyre inkább rövidült a női ruhák hossza, ráadásul már a nadrág sem számított számukra elfogadhatatlan viseletnek. A nagy áttörést azonban egy bátor fiatal hölgy hozta el, aki gondolt egy merészet, és szembement a konvenciókkal.

Mary Quant egy kalapszalonban kezdte a karrierjét, de egyhamar befutott saját tervezésű ruháival is, amik a Harper’s Bazaar magazinban jelentek meg, és egy amerikai gyártó megvásárolta a terveit. Így megalapította saját márkáját. Hadat üzent azt unalmas egyformaságnak és extrém tervezésű ruháival sokkolta Londont. Az ötvenes-hatvanas években ő volt az egyik olyan tervező a kettőből, aki kifejezetten a fiatalok számára tervezett és gyártott csúcskategóriás ruhákat.

A legnagyobb áttörést azonban minden kétséget kizáróan a forradalmian új, miniszoknya ötlete hozta meg számára, amiről cikkünk következő oldalán bővebben is beszámolunk.

Lapozz!

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Fashion&Beauty
Utazás
Lifestyle
A Nyilasra sorsszerű események várnak. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Összegyűjtöttük azokat az illatokat, melyektől kifejezetten irtóznak a nyári hónapjainkat megkeserítő vérszívók.