Topmodellek akkor és most

A híres modellek többsége visszavonulása után sem veszít csillogásából.

A kilencvenes években a divatvilágban minden a bűvös hatosról szólt, azaz a szakma hat legsikeresebb és legismertebb modelljéről. Az illusztris társaságot Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Kate Moss, Christy Turlington, Linda Evangelista és Cindy Crawford alkották.

Némileg vitatott, hogy a szupermodell/topmodell szó honnan is ered, de valószínűleg a svéd származású Lisa Fonssagrives volt az első, akit ezzel a címmel illettek. Lisa a harmincas és ötvenes évek között volt karrierje csúcsán, de a kifutó utána következő sztárjai közül is sokan kiérdemelték ezt a titulust. És nem csupán a híres hatos tagjai.
 

Lady Gaga is tőlük merít ihletet
Ott van például Grace Jones. A jelenleg 63 éves, egykori modell vad sminkjevel és extrém ruháival vált ismertté, és állítólag ő Lady Gaga egyik legnagyobb inspirációja. Grace egy interjúban elmondta, hogy Gaga még arra is felkérte, adjanak elő valamit közösen. A modell azonban visszautasította, mondván ki nem állhatja, ha valaki utánozza őt.

Helena Christensen (42 éves) a dánok leghíresebb modellje. Jelenleg fotósként dolgozik, és munkái már olyan magazinokban is megjelentek, mint a Nylon, vagy a Marie Claire.

Iman-ról senki nem hinné el, hogy már 55 éves. David Bowie felesége jobban néz ki most, mint fénykorában, mikor még divatbemutatókon szerepelt. Saját kozmetikai cége van, műsorokat vezet, valamint 2010-ben életműdíjjal is kitüntették, mint meghatározó divatikont.
 

Twiggy volt az első igazán vékony modell
Twiggy tündöklése a hatvanas évekre tehető, az angol modell minden parti meghívottjai közt helyet követelt magának, és olyan hírességekkel barátkozott, mint a Beatles tagjai. Ő volt az, aki tulajdonképpen divatba hozta, hogy a modelleknek hihetetlenül vékonynak kell lenniük. Annak idején sokan hevesen tiltakoztak ellene, hogy a „csontkollekció” a címlapokon szerepeljen. Még 61 éves korában is aktív, modell munkákat is vállal, illetve Amerikában évekig zsűri volt az Amerika következő topmodellje című műsorban.

Elle Macpherson (48) akár tiszteletbeli hetedik is lehetne Claudia Schifferék mellett. A Londonban élő modell irigylésre méltó karriert futott be a kilencvenes években, még egy sor hollywoodi filmben is szerepelt. Most sem unatkozik: piacra dobott egy saját fehérnemű kollekciót, tv-műsorokat vezet, és a mai napig a brit bulvársajtó egyik kedvenc szereplője.

Tyra Banks karrierje üstökösként ível felfelé, mióta 2005-ben visszavonult a kifutók világától. Sikeres műsorvezető, producer, üzletasszony, saját talk show-t vezet, sőt még egy weblapsorozatot is elindított. Pedig ő a legfiatalabb ebben az illusztris társaságban, még csupán 37 éves.

Christie Brinkley 57 éves kora ellenére jobban néz ki mint valaha. Jelenleg a Chicago c. musical Broadway feldolgozásában játssza Roxie Hart-ot, mellette pedig szobrászkodik és képeket fest. Elárulta, hogy vegetáriánus diétájának köszönheti fiatalos külsejét, valamint szerencsés génjeinek. Elmondása szerint édesanyja már 80 éves, de még mindig fantasztikusan néz ki.

A fotógalériában a topmodellek akkor és most képei láthatóak!
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!