Tippek hullámos haj készítéséhez

Sajnos nem mindenkinek adta meg az anyatermészet, hogy természetesen laza hullámokkal rendelkezzen. Ilyenkor sem szabad elkeseredni, hiszen néhány trükk segítségével akár pillanatok alatt elkészítheted az áhított frizurát.

Lágy hullámok

A legegyszerűbb dolgunk akkor van, ha lágy, laza hullámokat szeretnénk. Az egyik legkézenfekvőbb megoldás, ha még a nedves hajba egy kis göndörítő hajhabot teszünk és konty formájába feltűzzük, amit akár egész estére úgy is hagyhatunk. Reggel meglepődve tapasztalhatjuk, hogy milyen természetes hatású hullámokba bomlik ki majd a hajunk. Ha az időnk engedi, akkor válasszuk szét a hajunkat vékonyabb tincsekre, tekerjük fel, s hullámcsattal rögzítsük. Hagyhatjuk, hogy magától megszáradjon vagy, ha időszűkében vagyunk, akkor vessük be a jól bevált hajszárítót.

Kunkori fürtök

Egy ilyen típusú frizura elkészítése már kicsit időigényesebb. Az ilyen esetekben fontos a megfelelő termékek használata is: első lépésként mossunk hajat göndörítősamponnal, hiszen ennek köszönhetően a frizuránk is sokkal ápoltabb hatást fog kelteni. Szárítás előtt ilyenkor is érdemes göndörítő hajhabot vagy szérumot használnunk, mivel ezek segítenek megtartani a megformázott loknikat is. Ez után nincs más hátra, mint megszárítani a hajunkat. A göndörítés szempontjából külön pluszt jelent, ha a olyan hajszárítóval rendelkezünk, aminek nagy feje van.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!