Fashion&Beauty

Természetes szépségápolás - Mit jelent az, hogy bio, vegán, organikus?

A természetes szépségápolás hallatán a legtöbb nőnek (férfiakról már ne is beszéljünk) a különféle olívaolajos arcradírok, a mézes, tojássárgás hajpakolások, vagy a zöld teafilteres borogatás jut eszébe. A drogériákban pedig gyakran találkozunk olyan fogalmakkal, mint bio, vegán vagy organikus és ezeket rendszeresen össze is tévesztjük egymással. Pedig ezeket a fogalmakat fontos tisztázni, hogy pontosan tudd, mit és miért veszel.

A természetes szépségápolásról általában

Tudni kell, hogy ez nem csak egy trend, ami arról szól, hogy „nézzük, mi is akad a kamrában?”. Sokkal inkább egy életforma. Elköteleződés a természet- és állatvédelem mellett, miközben azt üzenjük a világnak „egészséges és gyönyörű vagyok”. A természetes szépségápolás valódi követői kiemelt figyelmet fordítanak a kozmetikumok összetevőire, nagy hangsúlyt fektetnek a helyes táplálkozásra, a rendszeres mozgásra és a stresszoldásra. És hidd el, minél inkább szeretnéd helyettesíteni ezeket, annál többet ártasz a hajadnak, a bőrödnek és a lelkednek is.

Natúr

A természetes szépségápolás kategóriáiban a natúr a legősibb és legnagyobb halmaz. Tiltja a génmódosított növényekből nyert és az állati eredetű nyersanyagok felhasználását, azonban nem tiltja kifejezetten az állatokon való terméktesztelést. Alapvetően törekszik a természetes, növényi anyagok felhasználására, de ennek tekintetében nincs meghatározva minimális arány, valamint nem tiltja egyes tartósítószerek alkalmazását sem. Ha egy kozmetikum csomagolásán ezt látod, az azt jelenti, hogy állati eredetű anyagokat nem tartalmazó, főként a természetben megtalálható, de nem teljesen mesterséges anyagoktól mentes terméket tartasz a kezedben.

Bio, organikus, vegán fogalmak a következő oldalon

természetes natúr kozmetikumok

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Fashion&Beauty
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...