Fashion&Beauty

Telt ajkak villámgyorsan - Ötperces sminktrükkök

Napjaink legmenőbb szexepilje. Csábító és érzéki, ez minden nő álma. Telt ajkakkal születni gyönyörű ajándék a természettől, de mi a helyzet, ha a genetika nem bánt túl bőkezűen velünk, mikor vastagságuk felett döntött? Ne bánkódjunk, íme három sminktipp, mellyel villámgyors optikai dúsítást végezhetünk rajtuk!

A rétegek illúziója

Az első módszer titka az applikált anyagok mennyiségében rejlik. Kezdjük hidratálással, kenjünk fel kedvenc ajakbalzsamunkból egy kicsit. Korrektorceruzával rajzoljuk körbe az ajkak körüli részeket, követve annak vonalát, majd az egész szájat fedjük be vele. Egy natúr színű szájkontúrceruzával rajzoljuk meg ajkaink körvonalát úgy, hogy formáját követve, de közvetlen felette végezzük azt el. Most ugyanezzel a ceruzával satírozzuk be az egész felületet. Következő lépésként vigyük fel kedvenc rúzsunkat, használjuk a megszokott módon, a terület egészén alkalmazva. Ezután ajakecsettel óvatosan dolgozzuk össze a színeket és satírozzuk el az éles kontúrvonalakat a minél természetesebb hatás érdekében. Végezetül gyengéden harapjunk rá egy zsebkendőre, hogy a felesleges anyagmennyiség lekerüljön.

A leggyorsabb ,,feltöltés”

A leírt módszerek közül ez a legyorsabban elkészíthető változat, alig három perc alatt végezhetünk vele! Első lépésként alapozóval vagy korrektorral kenjük be ajkainkat, hogy annak egészén ki legyen alakítva a fedés. Vegyük kézbe kontúrceruzánkat, mely szinte egyező ajkaink színével. A felső és alsó partok közepének vonalait rajzoljuk csak meg. Most egy szív alakú formát hoztunk létre. A felső ajkunk ívelt része alatti részt ugyanezzel a ceruzával satírozzuk be, ha kész vagyunk, dolgozzuk el a túl éles vonalakat ujjaink segítségével. Nude árnyalatú rúzsunkat vigyük fel a felület egészére. Utolsó lépésként pedig adagoljunk színtelen szájfényünkből, csak az ajkak közepére használjunk belőle!

Fotók: talks.friendite.com, beingahousewife.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...
Home&Design
Cikkünkben mutatunk pár ötletet, hogyan varázsolhatod csodaszigetté ezt a teret tavasszal.