Ezért ne használj soha tusfürdőt a borotvás szőrtelenítéshez

Sokan használunk a borotvás szőrtelenítéshez tusfürdőt az arra alkalmas hab helyett, de többet ártunk vele, mint használnánk - több szempontból sem előnyös.

A helyes borotválkozás

A borotválkozás hosszadalmas projekt tud lenni, sokszor pedig nem válogatunk az ehhez használatos krémek között. A hagyományos hab mellett a két legnépszerűbb helyettesítő anyag a tusfürdő, illetve a balzsam. Ennek oka főleg az, hogy így szeretünk spórolni, és nyilván egyszerűbb, mert ezek mindig kéznél vannak, ám a szakértők szerint helytelen a megoldás, és rossz szokás.

Hab helyett tusfürdő és balzsam

Dr. Anita Sturnham bőrgyógyász szerint megéri befektetni egy jó minőségű borotvahabba. "A borotválkozásnak van egy természetes hámlasztó hatásmechanizmusa, ezért olyan terméket kell hozzá használni, amit kimondottan ehhez terveztek, amik a borotvával együtt dolgoznak, javítják a siklást, csökkentik a súrlódást, az irritációt és a vágások lehetőségét" - fejtette ki a szakember. Hozzátette, hogy a tusfürdő és a balzsam miért nem megfelelő a célra. "Ezek a formulák bevonják a szőrszálakat, ezáltal vastagabbak lesznek és nehezebb lesz tőlük megszabadulni."

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2