A legtöbb nő rosszul használja a száraz sampont - így alkalmazd helyesen

Még mindig vitatott, hogy a száraz sampon valóban hasznos-e a hajnak, vagy többet árt, mint használ a tincseknek és a fejbőrnek. Kicsit jobban beleástuk magunkat a témába, megosztjuk, mire jutottunk.

Száraz sampon

A száraz sampon a legegyszerűbb és legkényelmesebb mentőöv, ha nincs időnk hajat mosni, de normális frizurát szeretnénk. Tény, hogy a szertől nem lesz olyan puha és selymes a végeredmény, mintha frissen a zuhany alól léptünk volna ki és szárítottuk volna meg, viszont rengeteg időt és energiát spórolhatunk a használatával. Nem mindegy ugyanakkor, milyen gyakorisággal nyúlunk a termékért, illetve hogyan alkalmazzuk azt - amennyiben helytelenül, az inkább kárunkra válhat hosszútávon, mintsem hasznunkra lenne.

A megfelelő technika

Általában úgy használjuk a száraz sampont, hogy befújjuk a hajtöveket, majd kifésüljük, beledörzsöljük a fejbőrbe az anyagot. A szakemberek szerint azonban jobb, és a végeredmény is tartósabb lesz, ha este lefekvés előtt spray-zünk a tövekre, nem fésüljük ki és nem oszlatjuk el utána a szert, hanem hagyjuk hatni egész éjszaka, és csak másnap reggel nyúlunk hozzá. Megjegyezzük, kipróbáltuk ezt a tippet, és be is vált, de ha megengedsz egy szerkesztőségi tanácsot: ha sötét a hajad, semmiképp ne világos (fehér) száraz sampont válassz, hanem lehetőség szerint barnát, különben nagyon nehéz lesz eltávolítani a foltokat.

Pár lépés, amit érdemes megtenni száraz sampon használatakor

  • A száraz sampon használata előtt mindig fésülködj meg. Ennek köszönhetően kifésülöd a hajadból a szennyeződéseket és ezzel készíted elő a hajad. Sokan csak utólag teszik meg ezt a lépést, pedig nagyon fontos lenne.
  • Ezután jöhet a permetezés. Sokan ilyenkor az egész hajukat befújják, pedig ettől a hajszálak kiszáradnak, a hajvégek pedig töredezettek lesznek. A száraz sampont mindig egyenletesen, csak a tövekre szabad fújni.
  • A száraz sampon használata nem károsítja a hajat, ám a benne lévő alkohol kiszárítja azt. Ez töredezettséget, viszketést, korpásodást és akár hajhullást is eredményezhet, de csak és kizárólag akkor, ha túl sokszor és nem megfelelően használjuk. Hetente egynél több alkalommal ne nagyon vessük be.

Válogatás - ajánló

Batiste Heavenly Volume (Notino, 1230 HUF)
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak