5 sminkbaki, amit a profik azonnal kiszúrnak rajtad

A legtöbb nő legfeljebb az anyukájától vagy a barátnőitől tanulja a sminkelést, esetleg a neten található videókból, éppen ezért bármennyire is biztos kézzel végezzük a dolgot, mégsem vagyunk profik. Előfordulhatnak kisebb bakik, amit a halandó ember nem vesz észre, de a hivatásos sminkesek azonnal kiszúrnak. Mutatjuk, mire figyelj oda fokozottan, hogy biztosan természetes hatást keltsen a mázolmányod.

1. Rossz árnyalatú alapozó

Az alapozó elég sok irányba félremehet. Lehet túl rózsaszín, túl szürke, túl narancsos, és ha nem passzol a bőröd saját tónusához, akkor nem csak művi hatást kelt, de öregít is. Mindenképpen teszteld a megvásárolni kívánt színt az állad vonalánál természetes fényben.

2. Túl sok kontúr

A smink arról szól, hogy kiemeld az arcod legszebb részeit, nem arról, hogy megváltoztasd azt. A kontúr is pontosan arra szolgál, hogy hangsúlyozd az orcákat, az arccsontokat, nem pedig arra, hogy bohócot pingálj magadból. A hozzáértők úgyis azonnal kiszúrják, ha olyan helyen próbálsz dimenziót vinni az arcodba, ahol nem kellene.

3. Túlrajzolt szemöldök

Nem kell semmilyen trendet követned, nem kell mindenáron ultra-vastag vagy épp ellenkezőleg, csík vékonyságú szemöldököt készítened. A lényeg, hogy ha belépsz egy szobába, ne a szemöldököd legyen az első, amit észrevesznek. A profik szerint a leggyakoribb hiba, hogy túl sötét színnel rajzoljuk meg a szemöldökünket, és olyan formákba akarjuk erőltetni, amit természetesen nem venne fel.

4. Rosszul előkészített ajkak

A sminkesek vesszőparipája, hogy készítsük elő az ajkakat a rúzsozáshoz, nem is alaptalanul. Bármelyik profi egy pillantásból megállapítja, hogy hogyan tetted fel a rúzst: száraz ajkakra, vagy hidratáltakra. Olyan ez, mint a vászon, amire festeni készülsz. Ha megfelelően elő van készítve, sokkal tartósabb lesz a szín.

5. Szempilla erősítő, ami nincs elfedve

Az kifejezetten pozitív és említésre méltó dolog, ha használsz szempilla erősítőt. Arra azonban nagyon ügyelj, hogy ezután tökéletesen lefedd azt festékkel. Nincs is annál lelombozóbb, mint a félig fehér, félig fekete „zebra-pillák” látványa.

Szépség tetőtől-talpig (x)

Ha te sem szeretnél hasonló hibákat elkövetni, akkor van egy jó hírünk! A dm új, nemzetközi szépségtrendek inspirálta sminkmárkája; a trend IT UP termékeinek választékából ugyanis tetőtől talpig megszépülhetsz! A kollekcióban az alapozótól a rúzson át a köröm­lakkig mindent megtalálsz, ami a tökéletes smink­hez szükséges, a természetes arcszínhez pedig többféle árnyalatú alapozóból, korrektorból és highlighterből választhatsz. A szájkontúrceruzák, ajakfények és rúzsok a szivárvány minden színét képviselik, a körömlakkok pedig a tavasz színeiben tündökölnek!

Fotók: youtube.com, hdwallpapers.com; Leadfotó: theodisseyonline.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!