Fashion&Beauty

Polgárpukkasztó divatbemutató a párizsi divathéten: a Schiaparelli márka új kollekciója kiverte a biztosítékot

Valósággal felrobbant az Instagram a Schiaparelli márka bemutatója után.

Művészet vagy kegyetlenség?

Daniel Roseberry, a Schiaparelli márka kreatív igazgatója rengeteg embert magára haragított két napja, amikor bemutatásra került a brand 2023-as tavaszi/nyári kollekciója a párizsi divathéten. A kollekció egyes darabjain (nem valódi) állatok feje volt látható: Kylie Jenner is egy oroszlánfejes ruhában ült az első sorban a divatbemutatón, Irina Shayk pedig ugyanabban a ruhadarabban vonult végig a kifutón. Hiába nem igazi állatokról van szó, teljesen érthető, hogy a kommentelők fellázadtak. És ahogyan néztem az egyes posztok alatti hozzászólásokat úgy láttam, hogy többségben voltak azok az emberek, akik ellenzik, hogy ilyesmi a kifutóra kerüljön, csupán néhányan nevezték ezt művészetnek. Bár a márkától abszolút megszokottak az extrémebb kiegészítők, erre azért nem számítottunk. A PETA állatjogi szervezet is kommentálta a történteket.

Lapozd át a galériánkat, mutatjuk, hogy mi is történt pontosan:

Bár sokan támadták Daniel Roseberry-t a döntése miatt, elmondása szerint a kollekciót a Dante: Isteni színjáték inspirálta, így jelent meg a párduc, az oroszlán és a farkas a kollekcióban. Habból, gyapjúból és selyem műszőrméből készültek az egyébként egészen élethűre sikeredett állatok fejei. A képen: Irina Shayk a kifutón.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Getty images

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Nem csupán az ételek minősége, a kalóriabevitel és a testmozgás van befolyással a súlycsökkenésre – az sem mindegy, milyen szokásokat követünk a hétköznapokban, bizonyos tevékenységek ugyanis könnyen...
Sztárok
A zenész májrákban szenvedett, 85 éves korában halt meg a maryland-i Bowie-ban.
Lifestyle
Fizetőssé válik a hajdanán kiugró népszerűségű Citromail.