A tartós arcpír kezelhető! Így szabadulhatsz meg a kellemetlen rozáceától

Bármilyen eltérés, ami a bőrünkön jelentkezik, igen zavaró lehet. Különösen, ha az arcunkon vagy más látható testrészünkön alakul ki, szerencsére azonban van rá megoldás!

A gyakori rozácea

Az orcák vörösségét, duzzanatát okozó, egyik leggyakoribb bőrbetegség a rozácea (rosacea). Értágulatokkal járó formája tartós kipirulással jár, de súlyos esetben akár gennyes hólyagok megjelenésével is. Leginkább a 30 feletti, első sorban világos bőrűeket sújtja, de mindkét nemben, bármely életkorban előfordulhat.

Érdekesség: A köznyelvben borvirágosságnak is nevezett elváltozásnak a boriváshoz csak áttételesen van köze, s bár az alkoholt rendszeresen fogyasztók között tényleg gyakoribb, korántsem mindenki iszik alkoholt, akinek rozáceája van.

Rozáceás arcbőr

A rozácea okai

A tünetek kialakulásához igen gyakran a gyomor-bél rendszer felső szakaszának megbetegedései (reflux, gyomor fekély, gastritis) vezetnek, azonban számos helyi tényező is szerepet játszhat a megjelenésében, mint például az arcbőrön elszaporodott kórokozók. Kiemelkedő az apró demodex atka szerepe, de nem ritkán a bőrön egyébként is élősködő sarjadzó gombák, jellegzetesen pedig a napfény is rontja a tüneteket. Mindemellett gyakran mutatható ki kontakt érzékenység is.

Fontos a szakszerű diagnózis

A tünetek megjelenésekor, de mihamarabb forduljunk bőrgyógyász szakorvoshoz! A sikeres kezelés kulcsa a korai és szakszerű – ezáltal pontos – diagnózis. A kezeletlen rosacea tovább romlik, egyre nehezítve a gyógyítását. Fontos a szakember által személyre szabott terápia is, ennek révén lehet a legjobb hatást elérni, megállítani a betegség progresszióját, és tartós tünetmentességet elérni. A már említett kórokozók eliminálása a bőrről csak a megfelelő gyógyszerekkel, kívülről alkalmazott kenőcsökkel lehetséges.

Rozáceás arcbőr kezelése

A leghatásosabb kezelés

A legnagyobb problémát általában az állandó bőrpírt okozó értágulatok jelentik. Ezekre nem hatnak a kenőcsös vagy gyógyszeres kezelések, a Fotona lézeres kezelés azonban igen hatásos. Segítségével úgy tudják a mélyebben fekvő, tágult ereket elzárni, hogy közben a bőr felszíne sértetlen marad. A lézersugarak az erekben folyó vér festékanyagában nyelődnek el, az erek elzáródását okozva végső soron. A lézeres kezelés során az egész érintett bőrfelszínt végigpásztázzák. A szükséges két-három kezelés végén az arc pirossága lényegesen csökken, a rohamszerű kipirulások is megszűnnek. A kezeléseket csupán enyhe égő érzés kíséri, azok nem járnak fájdalommal.

A G1 Bőrgyógyászaton tapasztalt, magasan képzett bőrgyógyász, kozmetológus szakorvosok végzik a kivizsgálást és a kezelést egyaránt. A Fotona csúcstechnológiás, számítógép-vezérelt orvosi lézer eljárásával bárkinél kiváló eredményeket érhetnek el.

Kattints és tudj meg többet a honlapon a rozácea felismeréséről, ahol szükség esetén időpontot foglalhatsz a G1 Intézet kitűnő orvosaihoz, a mihamarabbi gyógyulás érdekében!

Fotók: 123rf.com

Oldalak