Audrey Hepburn kedvenc mintája most a legfelkapottabb - hódít a pöttyös

A csíkoshoz hasonlóan a pöttyös is örök szerelem, soha nem megy ki igazán a divatból. A férfiak szerint is az egyik legbájosabb minta, amit egy nő viselhet. Ezt már Audrey Hepburn is tudta, nagyon szerette az ilyen ruhadarabokat. Most ismét hódít, mutatjuk, hogyan viseld.

Itt a pöttyös, itt van újra

1962-ben a DC Comics bemutatta a Polka-Dot Mant, egy szuperhőst, aki rendszertelen méretű és különböző színű pontokból álló mintás jelmezt viselt. A debütálás után a furcsa megjelenést nem kapták fel. 1975-ben ismét megjelent, amikor piros-fehér pöttyös trikót kaptak a versenyzők a Tour de France kerékpáros bajnokság hegyi szakaszaiban. Néhány ember a pöttyöket Carolina Herrera venezuelai divattervezővel kapcsolja össze, aki pöttyös ruhákat adott ki az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején, valamint a Carolina Herrera, a Herrera For Men, az Aquaflore és a Flore parfüm dobozain.

A motívum később egyre többször a zenében is megjelent, de hogy pontosan honnan számítjuk igazán a megjelenés és elterjedés kezdetét, nem lehet meghatározni. A divatban a források alapján valószínűleg tényleg Herrera nevéhez köthető az indulása. A 90-es években porondon voltak a pöttyös darabok, aztán egy időre megszűntek, nem viseltük őket. Újra trenddé csupán az utóbbi esztendőkben vált, és még mindig szárnyal.

Hogyan viselheted a mintát?

Ahogy a csíkosra, erre a mintára is igaz, hogy a kevesebb több. Nem kell túlzásba vinni a megjelenését egy-egy szettben, ízlésesebb, ha mindig csak egyetlen konkrét darabban gondolkodunk - felsőben, kiegészítőben vagy ruhában. A következő repertoárunkban biztosan te is találsz egy kedvencet, amellyel kiegészítheted a gardróbod. Termékajánló.

Pöttyös ruha - ZARA, 9 995 HUF
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Mango

Oldalak