Plus size stílustippek - így öltözz, ha nőies idomokkal rendelkezel

Szerencsére ma már sokan állnak be a body positivity mozgalom mögé, de még mindig hangsúlyozni kell, hogy nem csupán az XS-es vagy S-es méret lehet csinos. A következőkben adunk pár tippet, ha plus size vagy, ezekkel nagyon dögös leszel.

Plus size stílustippek

Kár lenne megfogalmazni olyan általános mondásokat, miszerint mindenkinek jól állnak ugyanazok a ruhák... Tény, hogy vannak olyan nők, akik szinte valóban bármit felvehetnek, de a legtöbben keresgéljük egy ideig, amíg megtaláljuk a számunkra megfelelő és hozzánk leginkább passzoló darabokat. Ez persze így is van rendjén, hiszen szerencsére nem vagyunk egyformák, mindannyian máshogy hozzuk ki magunkból a maximumot. Cikkünkben ezúttal összeszedtünk pár hasznos és örökérvényű plus size stílustippet, amik segítenek a teltkarcsúaknak kihangsúlyozni nőies idomaikat, illetve palástolni azt, amit esetleg kevésbé szeretnének előtérbe helyezni.

Hangsúly a derékon

Az olyan típusú darabok, melyek kiemelik a tipikus homokóra alakot igazán nőiesek. Ha plus size vagy és karcsú derékkal rendelkezel, akkor miért rejtenéd el, inkább hangsúlyozd. Válassz olyan ruhát (vagy felsőt) például, ami felül szűkebb fazonú (vagy övvel ellátott), alul pedig egyenes vagy kissé A-vonalú és mindenképp lágy esésű. A szett így egyensúlyban marad, hiszen a fent passzentos részt egy lazán sikkes, a csípőt tökéletesen "ölelő" alsóval megtámogatva teremted meg a harmóniát. A derék kiemelésénél a színekkel is kísérletezhetsz, jó döntés lehet ugyanazon szín két különböző árnyalatával játszanod, de arra figyelj, hogy mindig a sötétebb kerüljön alulra.

Rugalmas, lágy esésű anyagok

Akik nőies idomokkal rendelkeznek, számukra nem szerencsés olyan anyagú ruhadarabokat választani, amikkel nehéz bánni, kemények, bonyolult őket a helyükre igazítani megfelelően. Tökéletesek lehetnek ellenben a sztreccses, rugalmas, lágy esésű, könnyed anyagok, ezeket ugyanis sokkal egyszerűbben lehet "irányítani" és elegánsabban is mutatnak.

Minták és színek

Óriási tévedés, hogy a plus size nők nem hordhatnak színeket, mert az élénk árnyalatok előnytelenné teszik az alakjukat... Miért kellene csak azért állandóan feketében és sötétben nyomulni, mert valaki nőies idomokkal rendelkezik? A teltkarcsúak ugyanúgy viselhetik a vidám tónusokat, csupán a megfelelő anyaggal, fazonnal kell tudni kombinálni azokat. Ha például fehéret vagy hasonlóan világos, illetve feltűnő darabot választunk, akkor az a ruha, szoknya vagy akár nadrág legyen lágy esésű, a felsőrész pedig mindig legyen egy-két árnyalattal világosabb az alsónál. Minták tekintetében arra érdemes figyelni, hogy az apró verziók karcsúsítanak, míg a kifejezetten méretes minták épp az ellenkező hatást érik el.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2