7 dolog, ami pattanásokat okoz - Te rontod el a bőröd, és nem is tudsz róla

A felnőttkori bőrhibák és pattanások egyrészt a génjeiden, másrészt az életmódodon múlnak. Előfordulhat, hogy nem is tudsz róla, és egészen apró dolgokkal szabotálod a bőrödet. Mutatjuk, mi az a 7 dolog, amire mindenképp figyelj oda, ha tökéletes arcbőrt szeretnél.

Az új sampon

Bármennyire furcsának tűnhet, bizony egy új sampon, balzsam, hajfesték vagy akár még a hajlakk is okozhatja a bőrhibákat. Az allergiás reakciók mellett sokszor alvás közben, a párnáról kerül át az irritáló anyag az arcbőrödre.

Új kozmetikum

A nem személyre és bőrtípusra szabott kozmetikumok komoly problémákat okozhatnak, mivel teljesen felborítják a bőr háztartását. Fontos azonban megjegyezni, hogy az új termék használatakor is felléphetnek irritációs tünetek, melyek pár nap múlva el kell, hogy múljanak.

Szőrtelenítő

Sokan az arcon található pihék eltávolítására szőrtelenítő krémeket használnak, amik túlságosan erősnek bizonyulhatnak az érzékeny arcbőr számára. Fontos, hogy a szőrtelenítés előtt mindig mosd le a sminket, sőt egy radírozás sem árt, majd a kezelés után jöhet egy nyugtató hatású hidratáló.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!