Pásztor Anna lett a MAURA arca

Karakteres vonalvezetés, geometrikus szabásvonalak, egymásra hajtott rétegek, selymes csillogás, áttetsző csipke: ez a MAURA 2014 tavasz-nyár. Néhány napja a Bálnában mutatták be a legújabb kollekciót, amelynek arca a vagány, de ízig-vérig nő: Pásztor Anna.

Építészet és divat találkozása

Murakeözy Gabriella Jean Nouvel világából merített inspirációt az új kollekcióhoz: a francia építész zseni épületeiben megjelenő formák, fény-árnyjátékok a szabásvonalakban, az alapanyagokban és a színekben is visszaköszönnek.

Míg a korábbi kollekció a népi motívumokat a modern divatirányzatokkal egyesítette, Murakeözy Gabriella tervező most a francia építész három különleges most megvalósuló épületegyüttesének 3D-s látványterveiből merített ihletet. A finoman áttetsző csipkék a Louvre Abu Dhabiban megjelenő árnyjátékra reflektálnak, az egymásra hajtott rétegek visszatérő motívumként jelennek meg a Párizsi Filharmóniát megidézve. Az egymást kimetsző vagy egymáshoz kapcsolódó íves formák pedig a sivatagi rózsát szimbolizáló Katari Nemzeti Múzeum épületének összekapcsolódó lemezeit képezik le.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!