Eszközök, amik elengedhetetlenek az otthoni arcápoláshoz

Otthon is nagyon sokat tehetünk azért, hogy a bőrünk ragyogó legyen. Cikkünkben felsoroljuk a leghasznosabb ötleteket.

Alap tippek arcápoláshoz

Bár fontos, hogy beszerezzük a fő eszközöket a szépségápoláshoz, sose feledkezzünk meg arról, hogy a szépség belülről jön! Figyeljünk oda a táplálkozásra, ne együnk például sok gyorséttermi ételt. Törekedjünk a természetes, a szervezetünk által jól hasznosítható táplálékok fogyasztására, és persze a sok vízivásra. Napi 2,5 liter víznél lehetőleg ne igyunk kevesebbet. Ha sokat stresszelünk, idegeskedünk, nem alszunk eleget, az is meg fog látszani a bőrünkön.

Elegendő vízfogyasztás

Kozmetikai termékek, amikre szükségünk lehet

A szakemberek véleménye megegyezik abban, hogy a ragyogó bőr eléréséhez tisztításra, radírozásra és megfelelő anyagokkal való ellátásra van szükség. Mindig tisztítsuk meg lefekvés előtt a bőrünket a szennyeződéstől és a maradék sminktől. Pár naponta jót tesz egy bőrradírozás, ami serkenti az anyagcserét, elősegíti a bőr megújulási folyamatait.

Ami a krémeket illeti, sokan bíznak a bio termékekben, gyógynövényekben, de a látványos eredményeket tökkek közt az olyan hatónyagok adják, mint például a hyaluronsav. Mindennapos smink? Nyugodtan tehetjük, csak alaposan tisztítsuk le arcunkat időről időre. Lehetőleg válasszunk minőségi smink termékeket, és jót teszünk a bőrünkkel, ha prémium sminkecseteket használunk.

Sminkecset

Eszközök otthoni arcápoláshoz

Ha szeretnénk a bőrünket kényeztetni, és a legjobb eredményt elérni a szépségápolás terén, szerezzünk be jó minőségű arcápoló termékeket és kozmetikai eszközöket. Érdemes a bőrtípusunkkal megismerkedni, hiszen mást igényel egy vízhiányos és mást egy kombinált bőrtípus. A sminkelésnél aranyat ér egy saját megvilágítással rendelkező kozmetikai tükör, a legjobb, ha nagyítós felülete is van. Szépségápolási eszközeinket rendezetten egyben tarthatjuk, és könnyedén magunkkal vihetjük egy smink bőröndben. A legfontosabb "eszköz" azonban a szép bőrhöz a harmónia és az egészséges életmód.

Fotók: 123rf.com

Oldalak