Fashion&Beauty

Ez az olaj csodát tesz a bőröddel és a hajaddal: ráadásul bárki használhatja

Rengeteg olyan olaj van, amelyeket bátran beépíthetünk a szépségápolási rutinunkba. Ilyen például az argánolaj, amit bőrre és hajra is kenhetünk. Hasonlóan alkalmazható a jojobaolaj is, rengeteget javíthat a hajad és a bőröd állapotán.

Nem szabad megijedni az olajos termékektől

Ahogy a szépségipar folyamatosan terjeszkedik és fejlődik, egyre többször esik szó az olajokról. De ha még nem ismered az arcolajokat, vagy érzékeny a bőröd, elsőre ijesztő lehet, különösen akkor, ha te is azt hallottad régebben mindenhol, hogy kerüljük az olajos termékeket. Tudományosan bizonyított, hogy a jojobaolaj közeli párja a faggyúnak, bőrünk természetes olajának. Két bőrgyógyász: Adebola Dele-Michael és Janiene Luke elmagyarázzák a jojobaolaj használatának előnyeit a hajon és a bőrön.

Mi az a jojobaolaj? ,,A jojobaolaj a jojoba növény diójából származik, amely az észak-amerikai Arizona és Mexikó sivatagában nő" - magyarázza Dr. Dele-Michael. Noha általában olajnak nevezik, Dr. Luke szerint valójában egy folyékony viasz, ami miatt szerkezete annyira hasonlít a faggyúhoz. Önmagában használva is nagyszerű eredményeket lehet vele elérni, de a jojobaolaj a kozmetikai és hajápoló termékek fontos összetevője.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Getty images, Forrás: HelloGiggles

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Fashion&Beauty
Sztárok
A rajongók közül már mindenki tudja, hogy Céline Dion súlyos betegségben szenved. Az énekesnő most közölte a nyilvánossággal, mire lehet számítani a jövőben.
Lifestyle
Van bőven jogszabály, amiről ha későn értesülünk, akkor elég borsos büntetésbe szaladhatunk bele. Ezt a Közterület Felügyelet figyeli, hogy betartjuk-e.
Utazás
Június 16-án este a Hold szoros együttállásba kerül a kékes színű Spica csillaggal, a jelenséget pedig szabad szemmel is meg lehet majd figyelni az égen – közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-...