Fashion&Beauty

Végre kiderült: Ettől alakulnak ki a ráncaink

Most minden kérdésünkre választ kapunk.

Az a bizonyos öregedés

Tudjuk, hogy a ráncok a kor velejárói, de sokszor nehéz beletörődni megjelenésükbe. „Ismerd az ellenséged!” – tartja a kínai mondás, éppen ezért utánanéztünk, hogy mit kell tudni a ráncokról!

A ráncosodás okai

A ráncok kialakulása tulajdonképpen belső és külső okokra is visszavezethető. Az évek múlásával a bőr regenerációs folyamata lelassul: a bőrben (pontosabban az irhában) lévő elasztin nevű fehérjerostok egyre inkább leépülnek, a bőr kevesebb faggyút termel, illetve folyamatosan csökken a hyaluronsav és a kollagéntermelődése, valamint megváltozik a kötőszövet állaga is. Ennek következtében a bőr egyre kevesebb vizet képes megtartani, szárazabb lesz, veszít rugalmasságából, feszességéből, majd ráncok, elszíneződések jelennek meg rajta. A ráncosodás másik oka az ismétlődő izom-összehúzódások szokássá válása - gondoljunk csak a mosolygásra vagy a homlokráncolásra. Amikor az arcizom összehúzódását a felette lévő bőr már nem tudja követni, akkor sajnos ráncok alakulnak ki.

Külső tényezők

Külső, környezeti tényezők is súlyosbítják a ráncosodás mértékét. Túlzott napozás, szoláriumozás, dohányzás, stressz, légszennyezés, stb.. Ezek mind szabadgyökök képződéséhez vezetnek a bőrben és sejtkárosodást okoznak. Míg a légszennyezést és a stresszt nehéz elkerülni, addig a dohányzás, az egészséges étkezés, az elegendő vízfogyasztás csak rajtunk múlik. Ha odafigyelünk életvitelünkre, akkor feltehetően később jelennek meg a nem kívánt ráncok.

Még több okért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.