Leégtél és hámlik a bőröd? 5 házi praktika, hogy ne maradj foltos

Előfordul, hogy hiába kened magad folyamatosan naptejjel, mégis leégsz és másnap el is kezdesz szépen hámlani. A legtöbben azt hiszik, hogy ilyenkor a radírozás a megoldás, pedig ezzel csak ártasz a bőrödnek. Mutatjuk, mit kell tenned, ha nem szeretnél később foltos maradni.

Igyál, igyál, igyál

Amint érzed, hogy feszül a bőröd (ez az elkerülhetetlen bőrhámlás első jele), kezdj el inni. Teljesen nem fogod tudni megakadályozni a folyamatot, de a belülről történő folyamatos hidratálás sokat fog segíteni a bőrödnek a regenerálódásban.

Hűtsd le magad

Vegyél egy jéghideg fürdőt. A meleg víz tovább szárítja és a természetes olajrétegétől is megszabadítja a bőrt, ráadásul a hámlást is fokozza. Törölközés helyett pedig óvatosan szárítgasd magad, semmiképpen se dörzsöld az érzékeny területeket.

Ne vakarózz

A leégett, hámló bőr nagyon tud viszketni, de bármit is csinálsz, ne kezdj el vakarózni. Ha úgy érzed, már elviselhetetlenül viszket, fogj egy jégkockát és szorítsd arra a területre. Ha az arcodon is leégtél, áztass be egy pamutkendőt hideg tejbe, majd helyezd pár percre a bőrödre.

Oldalak

  • 1
  • 2