Fashion&Beauty

A bőrgyógyászok szerint így kell bőrbarát módon kezelni a mitesszereket

Szinte mindannyian küzdünk a mitesszerekkel bőrünk különböző területein, gyakori vitakérdés viszont, hogy vajon jó ötlet kinyomni őket, vagy sem.

Tedd, vagy ne tedd?

Azt hiszem, mind ismerjük azt a leküzdhetetlen vágyat, amikor egy mitesszert megpillantva azonnal neki akarunk esni, hogy kinyomva megszabaduljunk tőle. Gyakran tapasztalhatjuk viszont, hogy egy-egy megkínzott és mindaddig egyébként alig látható mitesszer aztán egy nagy, piros pattanássá növi ki magát. Persze vannak esetek, amikor a kinyomás segíthet, de ez nem mindig esetben igaz, sőt... Az igazság az, hogy a szakértők kifejezetten nem javasolják ezt a módszert, léteznek ettől sokkal bőrbarátabb és nem mellesleg hatékonyabb megoldások a probléma orvoslására. Mutatjuk, mik ezek!

Mik azok a mitesszerek? „A mitesszer egy nyitott pórus, vagy szőrtüsző, melyet faggyú, elhalt bőr és baktérimuok tömítettek el, a benne ragadt olaj és elhalt hámsejtek pedig az oxidáció hatására sötétbarna, fekete színt adnak az eltömődött pórusnak" - mondja Dr. Melanie Palm, bőrgyógyász. A legtöbb szakértő szerint ezeket a kellemetlen kis fekete pöttyöket nem érdemes kinyomni. „Nem ajánlom ezt a módszert, mert további kellemetlenséget, fájdalmat és bőrirritációt okozhat" - teszi hozzá Dr. Dustin Portela, bőrgyógyász.
Kattints a további képekért!

A szép bőr sokszor egy elérhetetlen célnak tűnhet. Valójában ez nem is akkora butaság, hiszen tökéletes bőr nem létezik. Ha régebben voltak pattanásaid, az nem azt jelenti, hogy soha többé nem lesznek. Viszont amit megtehetsz, az a megfelelő bőrápolás.

Leadfotó: Pixabay, forrás: byrdie.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
Az egész szépségipar tele van "sztár-hatóanyagokkal", éppen ezért nehéz néha kiigazodni azon, hogy mi az, ami valóban működik.
Sztárok
Katalin hercegné mindig kedvesen viselkedik a nyilvános eseményeken, arról azonban csak keveset lehet tudni, hogyan viselkedik a négy fal között.