Fashion&Beauty

Az igazi mitesszergyilkos hatóanyagok és ételek: így szabadulhatsz meg ezektől a bőrhibáktól

Neked is problémás a bőröd? Most minden kérdésedre választ kapsz a mitesszerekkel kapcsolatban.

Mitesszerek

Ha évek óta küzdesz mitesszerekkel, akkor az első és legfontosabb, hogy kiderítsd, mi a probléma gyökere. Sajnos az is előfordulhat, hogy olyan termékeket használsz, amelyek súlyosbítják a problémát. Az interneten különböző arcmosó keféket és vákuumos eszközöket reklámoznak, azonban ezek egyáltalán nem hatásosak, és sokszor igen drágák is. Dr. Anjali Mahto segítségével mutatjuk, hogy mi az ami tényleg segíthet.

Mik azok a mitesszerek és mi okozza a megjelenését?

Télen a bőrünk kiszáradhat és irritálttá válhat. Ennek kompenzálására a bőr túlpörög, felesleges olajat termelve, ami pattanásokat és mitesszereket okozhat. A melegebb hónapokban a bőr hajlamos zsírosabbá válni, ez a felhalmozódás a szőrtüszők eltömődéséhez vezethet, ami mitesszereket eredményez. Ráadásul a rendszeresen használt termékek: alapozók, korrektorok, sűrű arckrémek stb. felhalmozódhatnak a pórusokban, és összekeveredhetnek az olajjal, ami szintén eltömíti a pórusokat. Az orr a leginkább érzékeny a mitesszerekre, mivel sok szőrtüszővel rendelkezik, és több olajat termel, mint az arc többi része. Sokak szerint a mitesszerek azért feketék, mert tele vannak szennyeződéssel. Ez azonban a nem igaz, a fekete pontok azért tűnnek feketének, mert a bennük lévő összes olaj oxidálódik. Nem a szennyeződés fekete, hanem csak oxidált olaj.

mitesszerek bőrápolás

A folytatáshoz lapozz!

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Lehet Papp Gergely magánélete ismét sínre fog kerülni.
Sztárok
Dean Cain a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című tévésorozatban öltötte magára a legendás szuperhős vörös palástját és testhezálló kék ruháját. Azóta persze több évtized eltelt, és Cain is...
Sztárok
A bulvármédia korábban azt sugallta, hogy a népszerű műsorvezetők a színfalak mögött szűkölve utálják egymást, de vajon van egyáltalán valóságalapja ennek a merész feltételezésnek?