Mire jó a teafa olaja? - Természetes csodaszer a szépségápolásban

A kevésbé ismert teafaolaj számos jótékony hatással rendelkezik, hisz rendkívül erős fertőtlenítő és baktériumölő, így leginkább a pattanásos, aknés bőr kezelésére alkalmazzák.

A legfontosabb tudnivalók

A bőr öntisztítását elősegítő olaj erőteljes fertőtlenítő, gomba- és baktériumölő hatásának hála manapság egyre több kozmetikum alapja. A megközelítőleg 8 méter magas, kicsi és keskeny levelekkel rendelkező teafa Ausztráliában honos. A növény leveleiből desztillálják a rendkívül erős illatú, főként kámforra vagy eukaliptuszra emlékeztető olajat, mely állítólag négyszer erősebb, mint a többi természetes alapanyagokra épülő háztartási fertőtlenítő.

Pattanások, aknék ellen

A rendkívül erős olaj allergiára hajlamos vagy érzékeny bőrön nagyon óvatosan alkalmazható csak. A szépítészetben használt olajat mindig hígítsuk, 5 százalékosnál sose legyen erősebb. A pattanások és aknék ellen akár a bőrbe dörzsölve, gyógyszertári krémbe csöppentve vagy egy vattára adagolva is alkalmazhatjuk.

Gombák ellen

Nem csak a strandolás, de a rossz cipő is könnyen okozhat gombát. Ilyenkor érdemes teafaolajos fürdőt venni. Lábgomba esetén akár egy ecetes fürdő levezetéseként teafaolajos vattával is áttörölhetjük a megszárított lábat.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!