Mire jó a szemhéjalapozó?

Buli előtt órákig pepecselsz a sminkeddel, többféle szemhéjfestéket használsz, árnyékolsz, satírozol, majd elégedetten szemléled művedet. Pár óra múlva a szemhéjadra varázsolt remekműnek már nyoma sincs, vagy ami még rosszabb, az egész alkotás „lecsúszott” pár centivel a szemeid alá. Ismerős?

Egy jó minőségű szemhéjalapozóval megoldhatod ezt a problémát. A címben feltett kérdésre azonban még mindig kevés ember tudja a választ és vannak olyanok is, akik bár ismerik, teljesen feleslegesnek tartják: „Minek, ha arcunk alapozásakor a szemünket is előkészíthetjük?” Fontos leszögeznünk azonban, hogy a szemhéjalapozó egészen más, mint az a fajta termék, melyet az arcunkra használunk. De miben áll ez a különbség?

Az szemhéjalapozó primer termék, mely sokkal sűrűbb állagú, mint a „normál” alapozók, ezzel pedig kiegyenlíti szemhéjunk felületét, vagyis jóval tartósabbá teszi szemhéjpúderünket. Segítségével elkerülhetjük, hogy a festék csíkokban gyűljön össze szemhéjunk apró ráncaiban, sőt a színek is intenzívebbek, élénkebbek lesznek általa.

Léteznek matt és fényes termékek is, ezek közül aszerint válassz, hogy természetesebb sminket akarsz készíteni vagy valamivel feltűnőbbet, selymesen csillogót. Felvitelük nagyon hasonlít a krémes szemhéjfestékekéhez: egy szivacs, ecset, vagy az ujjad segítségével is eloszlathatod. Ezután következhet a szemhéjfesték, ami így garantáltan fennmarad egészen a sminklemosóval való találkozásáig.

Oldalak