A Met Gála legbizarrabb ruhái - Sírni vagy nevetni fogsz

A Met Gála olyan a divatnak, mint az Oscar a filmeknek, a Super Bowl a sportnak vagy egyszerűen csak a karácsony a gyerekeknek. A new yorki Metropolitan Museum of Art minden év májusában kihirdeti azévi divattörténeti kiállítását, amit egy hatalmas vörös szőnyeges divatparádé kísér. Az 500 meghívott sztártól elvárják nem csak a szép, de az innovatív és nem szokványos megjelenést is. Sokan azonban belebuknak a túl nagy erőlködésbe.

Persze nem mindegy, ki hogy öltözik fel egy-egy ilyen eseményre. Azon túl, hogy előkerülnek a kreatívabbnál kreatívabb couture kreációk, elvileg egy téma köré kellene mindenkinek kitalálni a megjelenését. Már jó előre - általában előző év októberében - kihirdetik a következő év témáját, hogy legyen idő megvarratni az egyedi és megismételhetetlen ruhákat. A 2016-os bál a „Manus x Machina (Ember és Gép): Divat a technológia korában” címet kapta, így izgalmas futurisztikus, interaktív, a vörös szőnyegen megelevenedő kreálmányokat vártunk. Volt, aki sikeresen vette az akadályt, néhol azonban sajnos csalódtunk. A sztároknak is meg kell tanulniuk, ha Met Gálára kapsz meghívást, ki kell tenned magadért. Egy fekete kisestélyi itt nem elég…

Akik eltévedtek

Gyakran előfordul, hogy a sztárok (stylistjai) úgy érzik egy ruháról, hogy az kreatív, innovatív és egész egyszerűen zseniális, pedig valójában csak csúnya. Nos, ez történt idén három igazi stíluskirálynővel is. Irina Shayk hawaii nyaralós ruháját megtépázta egy vihar, Dakota Johnson Gucciját csillagok díszítik, és szerintünk ez éppen elég indok, Alicia Vikander Louis Vuitton minije pedig nagyon erőlködik, hogy menő legyen, de belehal a fáradozásba.

A gonosz boszorkák

Előfordul, hogy imádjuk a boszorkás szetteket (Helena Bonham Carter például művésze ennek a fajta öltözködésnek), de ezekre már ránézni sem tudunk, nemhogy éltetni őket. Madonna szettjét meg sem kíséreljük megérteni, szegény annyira szeretne laza és szexis lenni - és fiatal..., hogy már lassan megsajnáljuk őt. Kerry Washington Marc Jacobs ruhájával még éppen nem is lenne baj - azon túl, hogy unalmas-, de a frizurán nem tudunk túllépni. Nicki Minaj pedig szokás szerint önmaga, mi az övekkel néhányszor körbetekert átlátszó textilt nem neveznénk ruhának.

Akik csalódást okoztak

Persze, mindhárom hölgy teljesen elfogadható szettben érkezett, de mindez talán kevés volt erre az alkalomra. Főleg, hogy három olyan ikonról beszélünk, akik szinte minden eseményen a legjobban öltözöttek listáján kötnek ki. Jessica Chastain kék Prada ruhája szép. Ennél többet nem tudunk mondani róla, azt meg, hogy hogyan kapcsolódik az ember és gép tematikához, ne tőlünk kérdezzétek. SJP az ikonikus kék Carrie-cipőben érkezett, amihez egy kissé bizarr reneszánszos beütésű "rövid nadrág-kosztümöt" (?) viselt. Értjük a retro futurisztikus hangulatot, de sajnos a végeredmény nem túl meggyőző. Michelle Williams is aranyos volt Louis Vuitton minijében, csak nagyon kevés.

Oldalak

  • 1
  • 2