7 dolog, amit a körmösöd titokban gondol rólad, de sosem mondana el neked

Ezekről tudnod kell, ha rendszeresen jársz manikűröztetni. Kattints!

Körmös gondolatok

Valószínűleg sokan vagyunk, akik nem otthon készítjük el a manikűrünket, hanem egy megbízható szakember gondoskodik a körmeinkről rendszeresen. Mivel profikról van szó, nyilván nem fognak elmondani nekünk bizonyos dolgokat, szimplán udvariasságból vagy mert kötelezi őket valamilyen szinten a "szakmai titoktartás". A következőkben azért mi mégis elárulunk közülük néhányat - beleértve higiéniai tippeket és egyéb gondolatokat -, amiket ugyan nem hallunk tőlük, de ettől függetlenül tudnunk kellene róluk.

1. Moss kezet - kétszer!

"A kézmosás nagyon fontos. Ha valaki körmét csinálod, akkor akarva-akaratlanul előjönnek az illatok, és nem akarjuk érezni az extra hagymás hamburger szagát, ami nyomot hagyott az illető kezén. Ugyanez vonatkozik az izzadt tenyérre is. Ha ideges vagy, vagy esetleg nem volt időd zuhanyozni edzés után, akkor is mosd meg legalább a kezed" - fejti ki Amy Harold manikűrös.

2. Lazíts!

"Utálom, amikor a vendégem mereven tartja a kezeit. A tökéletes manikűrhöz az kell, hogy a köröm minden oldala megfelelően be legyen fedve, de úgy nagyon nehéz, ha nem lazítja el az illető a kezét, és nem tudok hozzáférni normálisan a körmeihez" - mondja Heather Norton szakember.

3. Hagyd az áztatást!

"Lehet, hogy jó érzés beáztatni a körmeidet meleg vízbe a manikűr előtt, de a magasabb hőmérséklet csak felduzzasztja a körmök szerkezetét, puhák és kevésbé strapabíróak lesznek. A folyamat végén ugyan visszatérnek eredeti állapotukhoz, de nagy lesz az esélye, hogy a változás miatt lepattog majd a lakkod. Érdemes kihagyni az áztatást, a száraz körmök tovább tartósak maradnak" - hívja fel a figyelmet Lisa Jachno manikűrös.

köröm, manikűr, szépségszalon, titkok, fontos

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2