Ezért nem tesz jót a körmöknek az állandó és rendszeres lakkozás

Te szoktad pihentetni a körmeidet?

A köröm pihentetése

Ma már egyre többen rendszeresen járunk manikűröshöz, de felmerül a kérdés a megfelelő körömápolás kapcsán, hogy vajon az állandó lakkozás (legyen az sima, gél verzió vagy akár műköröm) mennyire tesz jót és kellene-e szünetet tartanunk bizonyos időközönként, hogy a körmeink "fel tudjanak lélegezni". Dr. Dana Stern bőrgyógyász szerint alapvetően ezek is a véráramból kapják az oxigént és tápanyagokat, ezért nem "lélegeznek", azonban ez nem jelenti azt, hogy állandó jelleggel és folyamatosan kellene lakkoznunk őket.

"Ha huzamosabb ideig lakkozzuk a körmünket, akkor úgynevezett keratin granulátum alakulhat ki. Ez durva fehér foltok megjelenését okozhatja a felszínen, amikor a lakk eltávolításakor a köröm legfelső rétege is megsérül valamilyen szinten" - fejti ki a szakember.

Vakáció a körmöknek

A megoldás: elküldjük "vakációra" a körmeinket. Dr. Stern szerint a manikűrmentes szünet tartson legalább három hétig a károsodás mértékétől függően.

"Ha kettőződést, a rétegek különválását, szárazságot, elszíneződést tapasztalunk, akkor épp itt az ideje, hogy a körmöket pihentessük egy darabig és kíméljük a kozmetikai beavatkozásoktól., hogy legyen lehetősége regenerálódni."

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!