Fashion&Beauty

3 magyar tervező, akit ismerned kell: garantáltan színt visznek a mindennapjaidba

Télen érdemes néhány színes kiegészítővel variálni a ruhatárunkat és ezzel hangulatunkat is feldobni. Minden színnek jelentése van és különböző hatással vannak a kedélyállapotunkra is. Három olyan hazai tervező munkáit mutatjuk be, akik darabjaikkal garantáltan felpezsdítik mindennapjaidat, még egy szürke hideg napon is.

Az színes mindig jó!

A dopamine dressing trend, vagyis a élénk színű ruhák és kiegészítők népszerűsége a 2021-es és 2022-es év válasza a hosszan elhúzódó pandémiás időszak búskomorságára. A színek és az ezek viselésével együttjáró jó érzés dopamint, vagyis boldogsághormont termel az agyban, amelynek testi és lelki értelemben is számos pozitív hatása van. A színek jótékony hatását hazai tervezők elérhető designer darabjain is megtapasztalhatjuk.

1. „Élénk, élettel teli" : IKIIKI

márka designer

Horányi Kinga igazi úttörő az ötvösművészet területén. Káprázatos színű és textúrájú alkotásai nemesfém haböntéses technológiával készülnek. Kinga a fémhab formai sajátosságát különböző felületkezeléssel és festéssel hangsúlyozza ki, érzékeltetve a felszín és a járatok mélységeinek kontrasztját. Az IKIIKI ékszerek vidám hangulatát és színpompásságát különböző színű festékek felvitele és visszacsiszolása, majd ezeknek szükségszerű megismétlése adja. "Alapvetően ösztönösen nyúlok a színekhez. Többségében hideg színeket használok, amiket egy-két flour árnyalattal és meleg tónussal fűszerezek. Az egyetemi évek alatt találkoztam az alumínium habbal, amit önmagában is nagyon izgalmas struktúrának találtam, de rögtön úgy éreztem, hogy színekkel megtöltve komplex összhatást tudnék létrehozni az ékszerekben. Mindig is vonzott a monokróm világ, a sokszínű ékszerkollekció mellett az utóbbi időben egy letisztultabb vonallal is kísérletezem, ami a drágakövek színeire épül" - vallja a tervező, akinél maga a márkanév is színekhez kapcsolódik: "az ikiiki egy japán szó, aminek jelentése élénk, élettel teli".

Lapozz a folytatáshoz!

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A Halak hirtelen felindulásból kiléphet a munkahelyéről. Napi horoszkóp!
Sztárok
Az üzlet tulajdonosa az ezredforduló környékén fedezte fel magának a 20. századi magyar prózairodalom zsenijét, s rögtön a szívébe zárta a műveit.
Sztárok
2013-ban kötötték össze az életüket, házasságukból három gyermek született.