Volumennövelő frizuraötletek - a tartás nélküli, vékonyszálú haj mentőövei

A vastagszálú, durva hajjal nehéz bánni, mégis sokan ölni tudnának némi volumenért azok közül, akiket vékony, lelapuló típussal áldott meg a sors. Cikkünk most nekik szól, a következő tanácsokkal és frizuraötletekkel rögtön dúsnak ható, vonzó hajviseleteket lehet készíteni rövid idő alatt.

Egyszerű, gyors frizuraötletek - volumennövelés profi módon

A vékonyszálú, lelapuló, tartás nélküli hajat rendszeresen vágatni és formázni kell, hogy megfelelő alapot biztosítsunk a volumennek. A jó fazon nélkül hiába bármilyen csavarós trükk, göndörítés vagy hőkezelés, nem lesz olyan a végeredmény, amilyenre vágyunk. Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a dolgod, hoztunk néhány frizuraötletet, ezek segítségével azonnal láthatóan tartást adhatsz a hajtőnek, az összhatás pedig dús, mégis könnyed lesz.

Mielőtt bemutatnánk az ideális példákat, néhány szakértői tanáccsal is készültünk: Jesus Guerrero, a hollywoodi sztárok mesterfodrásza olyan tippekkel szolgál, amelyek biztosan beválnak.

1. Nem mindegy, milyen termékeket használunk

A rendszeres hőkezelés, festés és egyéb körülmények miatt a hajunk lassú halálra van ítélve, hacsak nem ellensúlyozzuk a kiszáradást és töredezést mélyhidratálással, regenerálással. Ehhez tegyünk fel heti egyszer a típusunknak megfelelő pakolást (maszkot), hogy némiképp elősegítsük a tincsek újjáélesztését és egészségesebbé váljanak. Közkedveltek a kókusz- vagy argánolajos változatok.

Bátran legyél kritikus az ápoló termékekkel kapcsolatban, ha lelapuló, tartás nélküli hajad van, akkor a legjobb, ha szálvastagító sampont, balzsamot, regeneráló spray-t, egyéb készítményeket választasz. Azok a krémek, amik például polimereket (szerves vegyületek, amelyek térfogattal rendelkeznek) tartalmaznak, a legjobb megoldások, mert egyfajta plusz réteget képeznek a hajon, így dúsabbnak tűnik.

A hajlakk az egyik, amivel a legegyszerűbben tudjuk növelni hajunk volumenét, de nem mindegy, milyet használunk. Érdemes olyat beszereznünk, ami erős, ugyanakkor könnyen ki lehet fésülni, lightosabb textúrájú és nem ragadós.

2. Formázás

Ha igazán szeretnéd felturbózni a hajad tartását, akkor mosásnál szárítás előtt alkalmazz nagy méretű csavarókat. Ezekkel nemcsak egyszerűbb a formázás, hanem garantált a volumennövelés, ráadásul szofisztikált és elegáns, nőies frizura a végeredmény.

Ha nem szíveled annyira a csavarókat, akkor a szárításhoz mindenképp használj nagy méretű körkefét (lehetőleg kerámiát, strapabírót). Az eszköz előnye, hogy tökéletesen képes formázni, egyszerű a használata és mutatós hullámokat, tartós frizurát tudsz készíteni a segítségével.

A körkefén és csavarókon kívül - ha egyiket sem szeretnéd használni - remek opció lehet még a hajunk tartásának növelésére, ha fejjel lefelé szárítjuk meg. Az ellentétes hatás magas tövet eredményez, csak egy a hátránya: ha sokáig tart, beleféjdulhat a nyakunk, de persze a szépségért megéri szenvedni - egy kicsit.

3. A legfontosabb: vágás és festés

Mostanában nagy divat a szabad kézzel készülő balayage, ami a világosabb melírnak köszönhetően nem csak dúsabbnak mutatja a frizuránkat, de ha jól csinálják meg, akkor úgynevezett 3D effektust is előidéz, amitől szintén többnek tűnik az amúgy vékonyszálú haj.

A szakemberek szerint - ha már a színnel és festéssel játszunk - sem a nagyon sötét, sem pedig a túl világos árnyalatok nem tesznek jót, ha azt szeretnénk, hogy a hajunk dúsabb legyen és jobb legyen a tartása, mert ezekkel inkább pont ellentétes hatást váltunk ki. Célszerű megtalálni egy közepes tónust, amivel egyébként könnyebb is kísérletezni például a melírozás szempontjából.

Mivel az egyenletesen vágott haj a súlyának következtében lehúzhatja a töveket és ezáltal lelapulhat, a mesterfodrászok javasolják a tépettebb frizura kipróbálását. Egy ilyen fazonnal bánni is könnyebb és egyszerűbben lehet tartást, volument varázsolni bele a felső, rövidebb rétegek miatt.

ÖT FRIZURA A DÚSABB HATÁSÉRT

1. A Beckham-bob Néhány évvel ezelőtt Victoria Beckham rövidre vágatta a haját, akkor az ő hatására kialakult egyfajta egyedi - az arcot keretező tincseknél hosszabb - fazonú bob frizura. Ha dúsabb hatású végeredményt szeretnél, és egyébként sem vagy a nagyon hosszú haj rajongója, próbáld ki ezt!
Kattints a további képekért!

Fotók, leadfotó: 123rf, Profimedia - RedDot

Oldalak