Legyél a szemceruza mestere!

Most, hogy elmúlt a forró nyár, sokkal merészebbek lehetünk a smink terén is. Persze a szemek kisminkelése sokaknak gondot okoz, ezért most megosztunk pár egyszerű, ám hasznos apróságot, ami könnyebbé teheti a szemceruza használatát.

Mikor használjuk?

Ne feledjük, hogy a szemceruzával való munka a smink egyik utolsó lépése, hisz ezzel körvonalazzuk, hangsúlyozzuk a szemeket. Ha a ceruza használatán túl vagyunk, akkor jöhet a végső simítás, a spirálozás.

Legyen hegyes

A szabályos és egyenes vonal meghúzásának egyik alapja, hogy ki legyen hegyezve az eszközünk, hisz a tompa ceruzával nem tudunk olyan pontosan dolgozni.

Húz és lefog

Mindig az ügyesebbik kezünkbe fogjuk a szemceruzát, így lehet igazán pontos a vonalvezetésünk. Az ügyetlenebb kezünkkel a külső szemzugban fogjuk le a szemhéjat, amit húzzunk kicsit kifelé, ezzel a lépéssel ugyanis sokkal egyenletesebb lesz a bőr, könnyebb rá sminkelni.

Kerüld el a sérüléseket!

Mindig puha szemceruzát használjunk, hisz a keményebb fejű termékekkel egyrészt nem is lehet szép vonalat húzni, másrészt könnyen megsérthetik a szemet. Arra is figyeljünk, ha a ceruza fa része se legyen kőkemény, hisz a kissé tompább eszközzel való sminkeléskor könnyen megsértheti ez a rész a szemhéjat, ami a karcolás hatására csúnyán bedagadhat.

A kiindulási pont

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Sokan rossz irányból sminkelnek, hisz a szemceruza használatához mindig a belső szemzugból kell kiindulni és onnan kell kifelé haladni. A cicásabb szem érdekében pedig a külső vonalakat kell megerősíteni.

A profik trükkje

A sietős reggeleken néha nehéz rendesen megfogni a csúszós felületű ceruzákat, így ha biztos tartásra vágyunk, akkor lessük el a profik egyik trükkjét. A kifutók sminkmesterei egy gumit tekernek a ceruza szárára, hisz így az ujjaik nem csúsznak le a gumifelületről.

Fotók: blogspot.com, a2zmag.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!