Ilyen gyakran kellene kozmetikushoz menni - A kezelés hatásai

Minden, amit tudni érdemes a profi bőrápolásról.

Tudnivalók a kozmetikai kezelésekről

A nők már a '80-as évek vége óta tisztában vannak azzal, hogy a bőrük megfelelő állapotának megőrzése érdekében javasolt a rendszeres kozmetikai kezelések igénybevétele. A 20. században és ma is egyetértenek abban a szakemberek, hogy havonta egyszer érdemes ellátogatni a szépségszalonba, ahol professzionális alapanyagokkal és technikákkal varázsolnak nekünk ragyogóan tiszta arcot és makulátlan megjelenést. Felvetődnek azonban alapvető kérdések (Valóban négy hetente szükséges újabb terápia? Minden bőrtípusnál ugyanúgy működik? Mit csinál pontosan velünk a kozmetikus?), amikre a következőkben választ adunk.

Általános folyamatleírás

A kezdők számára: egy általános kozmetikai kezelés a következő lépésekből tevődik össze.

  • A bőr analizálása, elemzése (típus megállapítása, állapotfelmérés), tisztítás;
  • hámlasztás (erre vannak különféle, gyengéd technikák);
  • gőzölés;
  • arc-, nyak- és vállmasszázs;
  • aknék és mitesszerek kezelése, az eltömődött pórusok kitisztítása;
  • arcmaszk.

Természetesen a felsoroltakon kívül vannak speciális extra lépések, amik hozzáadhatók és beépíthetők az általános (alap) kezelésbe.

30 nap

A szakértők szerint a sejtátalakulás és megújulás 30 nap alatt megy végbe nagyjából, de a havi időtartam meghatározása még azokra a korokra tekint vissza, amikor a nők nem igazán használtak hámlasztókat (maximum heti egyszer), így szükségük volt bizonyos időközönként frissítő kezelésre. Ma már szinte mindenki fürdőszobájában helyet kapnak a különféle bőrápolási termékek között az arcradírok, ezek rendszeres alkalmazása miatt pedig tulajdonképpen nem írott szabály, hogy négy hetente kozmetikushoz kellene járnunk.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!