A hely, ahol már a 10 éveseknek is kötelező az arcápolási rutin

Nem csoda, hogy szinte mindenki bőre tökéletes az országban.

Világhatalomra törtek

Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy még mindig mindenben a nyugati országok vezetnek. Pedig a szépségiparban ez az állítás már egyáltalán nem állja meg a helyét. Az utóbbi 5 évben a koreaiak nemcsak a pop zenét reformálták meg, de a bőrápolásban is egy világ ámul a találmányaikon. Nem csoda, hogy az utcákon szinte csak tökéletes bőrű nőket és férfiakat látni, hiszen teljesen más a szépségápolásról alkotott képük, mint bármely más nemzetnek.

Itt a bőrápolás nemcsak egy nyűg, nemcsak egy néha komolyan, néha viszont immel-ámmal űzött hobbi. A koreaiak számára a bőrápolás egy szenvedély, a napi rutin kihagyhatatlan része, és nem utolsó sorban élvezet, sőt, a kultúrájuk egyik meghatározó összetevője.

A koreaiak felfogása szerint a szépülésnek, sminkelésnek nem az a célja, hogy valamit elrejtsünk. Ők a gyökerénél kezelik a problémát, és megpróbálják még azelőtt megoldani, hogy a külvilág számára is feltűnően látható jelei lennének. Nem várják meg, amíg pattanások vagy ráncok nehezítik meg a mindennapokat, már a gyerekeknek is egészen fiatal korban, az első mitesszerek megjelenésekor személyre szabott, hatékony arcápolási rutint állítanak össze, hogy aztán a későbbiekben ezzel is lassítsák a bőr roncsolódását, ráncosodását.

Nem csoda, hogy világszerte hódít a K-beauty, azaz a koreai arcápolási trend, a szakértők szerint 2026-ra piacának értéke eléri a 63 milliárd forintot. A termékek számtalan egyedi összetevőt tartalmaznak, a legközkedveltebbek a méhméreg, a csiganyák, a tengeri hínár és a juharfa nedv. Ezek segítségével érik el a makulátlan, általuk "glass skin"-nek hívott hatást, amely tükörsima, hibátlan bőrt jelent. Náluk a szolárium sem divat, a természetesség hívei, éppen ezért az egészséges, fehér bőr jelenti a trendit ebben a különleges kultúrában.

Azt is fontosnak tartják, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek a termékek, ezért a legjobb minőségű kencék is normál árban kaphatók. A koreai szépségpiac nemcsak fátyolmaszkokat takar, az ottani nők 10 lépésből álló rutint kötvetnek, amely elsőre hiába tűnik végtelenül hosszúnak, pusztán negyed óra alatt a végére lehet érni. Mutatjuk, mi is pontosan a 10 lépés.

1. Smink eltávolítása
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!