Hirdetés

5 ősi kínai szépségpraktika – Nem véletlenül maradtak köztudatban évezredeken át

A bőrápolásban már évek óta Kína szolgáltatja a legizgalmasabb innovációkat, legyen szó az esszenciákról vagy a csigás krémekről. Mégsem az új szerek miatt vagyunk igazán hálásak, hanem az ősi, évezredes praktikák miatt. Következzen 5 trükk a tökéletes bőrért.

Gyógynövények és gyökerek

A kínai orvoslás a gyógynövények és gyökerek ismeretén alapszik, és ugyanez igaz a bőrápolásra is. Nem meglepő tehát, hogy a kínai nők már az ókorban is elsősorban gyógynövényekkel tartották frissen az arcukat. A Bei Qi tisztítja, a Huang Qi revitalizálja a goji pedig az öregedés ellen védi a bőrt. A szakemberek arra biztatnak, hogy keressünk fel gyógynövényboltokat vagy kínai gyógyszertárakat, ahol a termékeken túl tanácsokat is adnak azok helyes alkalmazásáról.

Tea

Ugyanebben a szellemben a gyógynövényekből és gyökerekből nem csak arcpakolást, de teát is készíthetsz. Persze itt sem mindegy, hogy milyen problémára milyen teát iszol. A Ju Hua (krizantém) például méregtelenít és erősíti az immunrendszert, ez azonban inkább a nyári időszakban használatos. Aki nem olyan jártas a kínai orvoslásban, annak a goji bogyókból készített teát ajánljuk (a tea elkészítése után edd meg a bogyókat is), ami tele van antioxidánsokkal, aminosavakkal, C vitaminnal és kúraszerű alkalmazása láthatóan ragyogóbb arcbőrt eredményez.

Jáde henger

Egy jáde henger vagy kő használata az arcodon nagyjából olyan hatást fejt ki, mint egy arcradír, csak sokkal gyengédebb. Beindítja a vérkeringést és segíti a méregtelenítést. A régi időkben kétféle kis eszközt használtak a nők: egy jáde görgőt az akupunktúrás pontokon és egy lapos jáde követ, am a Chi szabad áramlását volt hivatott biztosítani. Manapság könnyen hozzájuthatunk egy jáde hengerhez, amivel otthon is leutánozhatjuk ezt az ősi rituálét. Először tegyél fel egy mélytisztító maszkot, majd gyengéden tisztítsd meg a bőröd, hidratáld egy szérummal, végül a hengert lassan görgesd végig az arcodon a középpontról kifelé.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!