Kerüld el a pattanások kialakulását!

Nincs is bosszantóbb, mint pár piros pötty, melyek sajnos nem csak a pubertás környékén kínozhatnak minket. Lássuk, hogyan kerülhetjük el a pattanások kialakulását!

A helyes bőrápolás

Az első és legfontosabb dolog, amit a szép bőrért tehetünk az a helyes tisztítás. Minden este mossuk le a sminket sminkeltávolítóval és egy habzó arctisztítóval és egy tonikkal is kezeljük a bőrt. A smink eltávolítása mellett a helyes krém kiválasztására is fokozott figyelmet kell fordítani, hisz mindig a bőrtípusunknak és a napszaknak megfelelő kencét használjunk!

Zsíros bőrre

Ha hajlamos vagy a pattanások kialakulására, akkor speciális kozmetikumokat szerezz be, melyek összetevőikkel megakadályozzák az idegesítő piros pöttyök kialakulását.

Hő és pára

A szélsőséges környezeti hatások, főleg a hő és a pára fokozhatják a bőr faggyútermelését, ami könnyen a pórusok eltömődéséhez vezethet. Mindig jól jöhet, ha van nálad mattító kendő és nedves törlőkendő, ami segíthet a felesleges faggyú eltávolításában.

Táplálkozás

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A helyes táplálkozás, a rengeteg gyümöcs és zöldség fogyasztása segíthet a méreganyagok felhalmozódását csökkenteni, de a napi 2-3 liter víz bevitele is jótékonyan hathat a bőrre.

A smink

Lehetőleg ritkán viselj sminket, a hétköznapokon pedig az olajmentes termékeket részesítsd előnyben. Az alapozó lehetőleg mattító hatással is rendelkezzen.

A túl sok tisztítás

Sokan abba a hibába esnek, hogy túl sokat tisztítják az arcukat, ami így csak még több faggyút termel és még jobban fokozódik a zsírosodás.

Fotó: firstreporter.org

Oldalak

Szólj hozzá Te is!