A dzsungel világát hozta el nekünk a világhírű divattervező - A 70-es évek óta imádjuk Kenzo Takadát

2016. november 3-a lehetett volna egy teljesen átlagos csütörtöki nap is... na de nem a divatérzékenyek számára! Ismét eltelt egy év, és a H&M újra előállt limitált szériás dizájner kollekciójával. Bár a tavalyi Balmain for H&M-hez képest nem volt akkora a tömeghisztéria, nem volt dulakodás, vagy verekedésbe torkollott vásárlás, de az idei Kenzo for H&M is számtalan embert mozgatott meg, és a több órán át tartó hidegben való várakozás idén sem maradt el.

De ki is az a Kenzo Takada?

A Kenzo divatház kreatív vezetői, Carol Lim és Humberto Leon egy olyan kollekciót szerettek volna létrehozni, amely elmondja a márka történetét, és a kollekción keresztül mutatja be nekünk a lassan fél évszázados divatmúlttal rendelkező Kenzo Takada vidám és boldogsággal teli színes világát... És hogy milyen is ez a világ, és egyáltalán ki is az a Kenzo Takada? Mielőtt belebújunk a legújabb Kenzo for H&M menő ruhánkban, azért tudjuk meg kinek köszönhető ez a hatalmas divatbirodalom, mert ha ő anno nem építi fel mindezt, akkor most nincs miért izgalomba jönni a dizájner kollekció láttán.

Íme a Kenzo X H&M Jungle kollekció néhány darabja, amely nem fogja vissza magát sem színekben sem mintázatban, ahogy ezt már a 70-es, 80-as években is megszokhattuk a "virágembernek" is nevezett Kenzo Takada-tól. A fő téma a természetben megtalálható élővilág, amely a márka legfőbb jellegzetessége. Az állatmintás alapanyagok és a levelekben, virágokban gazdag printek, pontosan olyan érzetet adnak, mintha a dzsungel mélyében lennénk, távol a civilizációtól.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!