Francia elegancia és német egyszerűség - Karl Lagerfeld 60 éve a divatvilágban

Ismertető jegyei a napszemüveg, a bőrkesztyű, a legyező és a hófehér copf... mindezt fekete-fehér kontrasztban, egy csipetnyi szarkazmussal tálalva. Hát persze, hogy Lagerfeld az!

Karl Lagerfeld azt hiszem mindenki számára ismert és elismert név a divat világában, de átfogó sikereit mégis a nagy múltú Chanel divatház művészeti igazgatójaként érte el. A legnagyobb tervezők egyike, aki méltó utódja Gabrielle "Coco" Chanel-nek, és aki több mint 30 éve élteti tovább Mademoiselle Chanel szellemét. Ismerjük meg azt a sokszínű stílusművészt, aki újraértelmezte és modernizálta a letisztult, időtlen és klasszikus Chanel jegyeket. Aki a divatszakma és a hírességek legfőbb kritikusa. Aki jellegzetes megjelenésével még 82 évesen is hódít...

Magabiztos kezdetek

1933 őszén Karl Otto Lagerfeldt néven látta meg a napvilágot a németországi Hamburg városában, egy jómódú iparos család gyermekeként. Már gyermekkorában is egy határozott, öntörvényű ember volt, aki születési nevét is megváltoztatta (elhagyta vezetékneve végéről a "t" betűt), mert neki így jobban tetszett. Később születési évszámát is módosította 1938-ra, hogy minden évben 5 évvel fiatalabb lehessen a születésnapján. 1953-ban költözött Párizsba, ahol közelről is betekintést nyerhetett a divatszakmába, és ahol megismerhették sokoldalú tehetségét. 1955-ben a Nemzetközi Gyapjútanács pályázatának díját nyerte el egy női kabáttal, aminek akkora sikere lett, hogy lehetőséget kapott a Balmain divatháznál. 1958-ban Patou kérte fel tervezőmunkái irányítására, Lagerfeld azonban rájött, hogy szabadúszó tervezőként tud leginkább kibontakozni, ezért az idők során több divatháznál is megfordult. Tervezett a Krizia-nál, Charles Jourdan-nál, Valentino-nál, 1965-től Rómában a szőrmebundáiról ismert Fendi divatházat virágoztatta fel, és azóta is tervez számukra, illetve a Chloé-nak is tervezett ready-to-wear kollekciókat.

A nagymúltú divatházak szinte mind Lagerfeldet akarták, a folyamatos megbízásoknak hála karrierje szépen ívelt felfelé.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!