Fashion&Beauty

Mind rosszul tudtuk eddig: valójában ilyen gyakran kéne kitisztíttatnunk a kabátokat

Alapvető ruhadarabjaink tisztítása általában nem okoz fejtörést, sokan viszont határozottan bizonytalanok a kabátok kitisztíttatását illetően.

A hosszú élettartam titka

Kabátjaink tisztántartása és ápolása alapvető fontosságú hosszú élettartamuk és jó megjelenésük megőrzése érdekében. Ám sokan nem tudják pontosan, milyen gyakran kellene kitisztíttatni ezeket a ruhadarabokat. Azt mondják, egyszer a szezon végén elegendő lenne, de vajon tényleg ennyire egyszerű a dolog? Több tényező, például az anyag, a viselés gyakorisága vagy a tárolási körülmények is befolyásolják ezt? Ha kíváncsi vagy, a te kabátodat milyen gyakran kellene valójában tisztítani és hogyan is lenne érdemes eltenned a téli időszak végeztével, olvass tovább, eláruljuk!

Milyen gyakran tisztíttassuk ki a kabátunkat? „Ez főként az anyagtól és a viselés gyakoriságától függ” – mondja, Kyle Grant, az Oxwash mosoda alapítója. – „Ha egy olyan kabátról van szó, melyet csak időnként viselsz például télen, akkor azt javaslom, mosd ki a szezon végén, mielőtt eltennéd tavaszra.” Természetesen a szezon elején is kitisztíttathatod, de fontos észben tartani, hogy általában néhány napig a tisztítóban kell hagynunk a kabátot, ezért jobb, ha inkább már az előző szezon végén tisztán tesszük el, hogy készen álljon, amint szükségünk van rá.
Kattints a további képekért!

Tudtad, hogy a legtöbb stylist szerint a szoknyát ősszel és télen sokkal jobb viselni, mint nyáron? A nadrágokkal ellentétben a szoknyák könnyen rétegezhetők, például harisnyanadrággal, térdzoknival vagy lábmelegítővel, ráadásul egy hosszú szárú csizmával vagy bokacsizmával irtó sikkesen variálhatók is.

Leadfotó: Unsplash, forrás: whowhatwear.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A TWN.hu cikke szerint az univerzum a következő hetekben olyan pozitív energiákkal, lehetőségekkel és esélyekkel lát majd el néhány csillagjegyet, hogy azok komoly hatással lesznek anyagi jólétükre.
Sztárok
Szinte napra pontosan hat évvel a világhírű DJ halála után a volt szerelme is elhunyt. Alig 34 évesen.
Lifestyle
Az amerikai modell és színésznő, Brooke Shields a nyolcvanas években volt igazán a csúcson, de a Netflix ismét visszatette őt a térképre. Most az ő főszereplésével készült alkotás tarol.