Jill Biden a Vogue címlapján - ilyen egy igazi first lady

Dr. Jill Biden first ladyként egyre népszerűbb, és ha így folytatja, legalább olyan közkedvelt lehet, mint Michelle Obama. Amerika első asszonya a Vogue címlapján pózol.

A first lady a Vogue címlapján

Bátran kijelenthetjük, hogy az USA történetében Michelle Obama a legnépszerűbb first ladyk közé tartozik. A jelek szerint pedig a jelenlegi elnök, Joe Biden felesége sem lesz kevésbé közkedvelt. Dr. Jill Biden az első olasz gyökerekkel rendelkező elnökfeleség, akire nemcsak férje munkássága miatt ajánlatos odafigyelni, hanem mert önmagában is vitathatatlan érdemekkel rendelkezik. Már az elnöki kampány során világossá vált, hogy Jill Biden nem kíván passzív first lady lenni, aki csak mosolyog a férje oldalán, hanem valóban tenni akar azért, hogy Amerika sebei begyógyuljanak, miközben saját szenvedélyprojektjei sorsát is szívén viseli.

Jill Biden négy évtizede dolgozik pedagógusként, és tervei szerint férje elnöksége alatt sem hagy fel ezzel, így ő lesz az első first lady az elmúlt több mint kétszáz évben, aki teljes munkaidőben dolgozni fog, miközben a Fehér Házban lakik. Nem volt ez másképp akkor sem, amikor férje az Egyesült Államok alelnöke volt, Jill volt az első second lady, aki fizetett munkát végzett ez idő alatt, mint egyetemi professzor. A szóbeszéd szerint a hivatalos megjelenésekre való utazás során is gyakran látták őt dolgozatokat javítani. Az oktatás mellett több fontos ügy mellett is kiáll, first ladyként pedig három területre kíván fókuszálni: a mellrák elleni küzdelemre, a katonacsaládok segítésére, illetve az ingyenes közösségi iskolák támogatására. 1993-ban alapította meg a Biden Breast Health Initiative-ot, amely alapítvány ingyenes egészségtudatossági oktatást biztosít iskolák és más csoportok számára. 2011-ben Michelle Obamával közösen indították a Joining Forces nevű kezdeményezést, amellyel katonáknak, veteránoknak és családjaiknak segítenek. Az elmúlt években több gyermekkönyvet is írt, hét unoka nagymamája. A környezetében lévők kedves, empatikus és humoros asszonynak tartják.

Oldalak

  • 1
  • 2