Fashion&Beauty

Elképesztő, mi történik az arcoddal, ha minden nap jéghideg vízzel mosod meg!

Talán már te is hallottál a különféle jeges arcápolási módszerekről, az viszont egyelőre vitatott, hogy valóban hatékonyak-e.

A fiatalos arcbőr titka

Az örök fiatalság és ragyogó bőr vágya évszázadok óta foglalkoztatja az embereket, a bőrápolás különféle formái mindig is fontos részét képezték a szépségápolási rutinoknak. Tökéletes példa erre egy ikonikus jelenet a 80-as évek Anyu a sztár című filmjéből, melyben Joan Crawford legendás Hollywood-i sztárjának bőrápolási rituáléját láthatjuk, a színésznő az arcát jéggel ápolja, hogy megőrizze fiatalos megjelenését. Azóta a Crawford által kedvelt, jeges arcápolási módszerek újra a figyelem középpontjába kerültek, különösen a közösségi médiában. A jeges arcápolás hívei azt állítják, hogy számos előnnyel járhat, beleértve a bőrpír csökkentését és a duzzanatok enyhítését, azonban, míg néhány bőrgyógyász és esztétikai szakértő valóban elismeri a rövid távú pozitív hatásokat, mások szerint hosszú távon nem feltétlenül hatásos a módszer. Ha kíváncsi vagy, mi is valójában az igazság, olvass tovább, eláruljuk!

Jég, mint arcápolási csodaszer A jég alkalmazása az arcápolásban számos módon történhet. Az egyik módszer az arc jéghideg vízbe merítése, amely segíthet összehúzni a pórusokat és csökkenti a bőrpírt. Emellett a jégarcmaszkok is népszerűek, amelyeket előzetesen hűtőszekrényben tárolnak, majd az arcra helyeznek, hogy csökkentsék a duzzanatot és élénkítsék a bőrt. Fontos azonban, hogy ne tegyük ki túl hosszú ideig az arcot a hidegnek, hogy elkerüljük a bőrirritációt és a fagyási sérüléseket.
Kattints a további képekért!

Egyes ruhadarabok nosztalgikus érzést keltenek, főleg ha újra divatba jönnek. Gyerekkorunk legjobban utált nadrágja az egyik legfeltűnőbb divattrend lesz 2024-ben.

Leadfotó: Unsplash, forrás: huffpost.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Harry herceg sosem titkolta, hogy hétköznapibb életet szeretne élni, ám mint kiderült az egyik rokona miatt kénytelen volt elköteleznie magát királyi kötelességei mellett.
Lifestyle
Eláruljuk, honnan tudhatod, hogy valóban az adott víz okozza-e a problémát, és hogyan kezelheted a tüneteket.
Lifestyle
A csodaszép zöld növények hasznos és gyönyörű elemei otthonunknak, a legjobb pedig, hogy már néhány egyszerű tippet megfogadva is könnyedén gondjukat viselheted, amiért egészen biztosan hálásak...