Fashion&Beauty

Indul a visszaszámlálás: Minden idők legemlékezetesebb Oscar-gála ruhái

Március 10-én, vasárnap este (magyar idő szerint hétfőre virradóra) rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban a 96. Oscar-díjátadó gálát. A díjazottak mellett az Oscar-gála egyik legjobb része minden évben a vörös szőnyeges bevonulás, ahol az A-listás sztárok különlegesebbnél különlegesebb ruhakölteményekben tündökölnek.

Legendás Oscar-ruhák

Az Oscar-gálán megjelenő sztárok a visszafogott megjelenésektől kezdve a ragyogó estélyi ruhákig minden egyes darabot tudatosan választanak ki. A vörös szőnyeges trendek az évtizedek során hatalmas változáson mentek keresztül. Galériánkban most visszatekintünk az Oscar-gála történelmének legjelentősebb divatsikereire - Audrey Hepburntól Angelina Jolie-ig.

Audrey Hepburn (1955) Az Oscar-díjátadó estjén Audrey Hepburn a Broadway-en lépett fel az Ondine című darabban, ahonnan rendőri kísérettel vitték át a városon, hogy még időben átvehesse a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat. Egyszerű csipkés organdie-ruhája úgy lett tervezve, hogy keretezze finom arcvonásait és formás vállait, míg a lengő szoknya lágyította erős táncos lábait. Ez volt az első alkalom, hogy a színésznőt Hubert de Givenchy ruhájában láthattuk, és ezzel kezdetét vette a híresség és divattervező közötti odaadó barátság és együttműködés.
Kattints a további képekért!

Lead kép: Getty Images, forrás: marieclaire.com

Volt azonban, akinek idén sem sikerült a legjobban a ruhaválasztása.

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Ahogy az egészséges táplálkozás egyre inkább a reflektorfényebe kerül, úgy kezdenek egyre többen odafigyelni a mértékletes cukorfogyasztásra. De vajon mennyi is az ideális mennyiség?
Lifestyle
Fantasztikusan működő ösztönökre, átlagon felüli intelligenciára, páratlan gyorsaságra és tökéletes megfigyelőképességre lesz szükséged a sikerhez.