Így válassz ránctalanító krémet!

Amikor először szembesülünk az első ráncainkkal, akkor máris rohanunk a drogériába ránctalanító krémért. Jó-jó, de ne siessük el a döntést! Most összegyűjtöttünk néhány vásárlási tippet, melyeket érdemes szem előtt tartani, mielőtt a kasszához sietnénk a kiválasztott krémmel.

Ránctalanító krém vásárlása előtti tudnivalók

Először is jó, ha tudjuk, hogy a ránctalanító krémek a bőr mélyebb rétegeibe nem tudnak lejutni, így csupán 2-5%-ot képesek módosítani a ráncok állapotán. Tehát csodát egyáltalán ne várjunk tőlük! Persze arra jók a ránctalanító krémek is, hogy megfelelő hidratáltságot adjanak az arcbőrünknek, s valamelyest már ez is kordában tartja a ráncosodás mértékét. Ezen kívül a legtöbb ránctalanító krémben van napfényvédő is, ami azért praktikus, mert némiképp távol tartja a bőr egyik fő ellenségét, a napsugárzást.

Ne a reklám miatt vásároljunk meg egy ránctalanító krémet!

Lehet, hogy tetszik a ránctalanító krém reklámja - szép a modell a plakáton, mutatós a csomagolás, jól hangzik a fantázianév, klassz a szlogen, de semmi esetre se emiatt döntsünk a krém mellett! Gondoljunk csak arra, hogy nem a külcsín a fontos, hanem a belbecs!

Ne az ár alapján vásároljunk!

Számos felmérés bizonyította, hogy a drágább ránctalanító krém nem hatásosabb sokkal, mint az olcsóbb fajta. Tehát ha nincs jobb időtöltésünk, mint súlyos összegeket otthagyni a drogériák kasszáinál, akkor ne vásároljunk csillagászati összegért ránctalanító krémet, mert nem valószínű, hogy jobban hatna, mint olcsóbbik társa. Vásárláskor vegyük alaposan szemügyre az egész ránctalanító kínálatot. Hasonlítsuk össze a krémeket és fizetés előtt mindig mérlegeljük, hogy az adott ránctalanító krém biztos megéri-e az árát.

Fotó: urbestskin.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!