Így tedd vízhatlanná a csizmád!

Az újonnan vásárolt cipő, csizma esetén nem kell attól tartanunk, hogy egy kis eső megárt neki. De egy hideg szezont megélt párnál már érdemes megerősíteni a víz elleni védőrétegét.

A vízállóság fontossága

A cipő- és csizmagyártók mindegyike alkalmaz valamilyen módszert, anyagot, amellyel vízállóvá teszi gyártmányát egy ideig. Miután elmúlt ez a hatás, sok bosszúságot, sőt rosszabb esetben egészségügyi gondokat okozhat a víznek nem tökéletesen ellenálló csizma. Ennek elkerülésének érdekében érdemes beszereznünk egy impregnáló spray-t.

Impregnáló spray

Impregnáló spray-t a legtöbb nagyobb cipőboltban kaphatunk. A különböző gyártók más és más összetétellel és árral dolgoznak, amelyek hatással vannak a készítmény tartósságára, hatásfokára. Mindegyik spray egy átlátszó, vízlepergető réteggel vonja be csizmánkat, cipőnket, amely a lábbeli anyagától és színétől függetlenül alkalmazható.

Hogyan alkalmazzuk?

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Tisztítsuk meg csizmánkat a lehető legalaposabban, mivel a megfelelő impregnáláshoz szükséges a szennyeződések teljes körű eltávolítása. A teljes száradást követően fújjuk be csizmánk teljes felületét 20-30 centiméteres távolságból az impregnáló spray-vel és tegyük egy olyan helyre, ahol száradhat néhány órát vagy az adott készítményen feltüntetett ideig. Ezt követően kész is a biztonságos, vízhatlan csizmánk, amit bátran hordhatunk saras, latyakos időben is. A legnagyobb biztonság érdekében rendszeresen ismételjük meg ezt a folyamatot!

Nézd meg a 2013-as téli csizmadivatot!

Fotók: 1ms.net,ally.substance.cc

Oldalak

Szólj hozzá Te is!