Így szabadulj meg a mitesszerektől!

A pattanások mellett talán a mitesszerek a leggyakoribb és legbosszantóbb bőrhibák, melyek nők millióinak keserítik meg a mindennapjait. Íme pár szuper tipp, hogy könnyen megszabadulhass a fekete pöttyöktől!

A túlzottan aktív faggyúmirigyeknek köszönhetjük a mitesszerek kialakulását, mivel a felesleges zsír felhalmozódik és eltömíti a pórusokat, s a zsír felszinét érő levegő miatt a szennyeződések is lerakodnak.

Megelőzés

A mitesszerek megelőzéséhez fontos betartani pár lépést: fordítsunk kellő időt a rendszeres bőrtisztításra, emellett a zsíros és túl fűszeres ételeket is mellőzük, a testápolót kerüljük, illetve szokjunk le a pöttyök nyomkodásáról. A leggyakrabban az állon, a homlokon és az orron megjelenő pöttyök pórusösszehúzó szerek és rendszeres gőzölés segítségével eltüntethetőek, de a bőrradírozásról sem szabad megfeledkeznünk.

A helyes eltávolítás

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Tisztítsd meg az arcod arctisztító segítségével, majd jöhet a radírozás. Ha nincs otthon bőrradír, akkor adj egy kevés cukrot a lemosódhoz. Ezután jöhet a gőzölés, mely során hajolj egy tálnyi forró víz fölé és tegyél a fejedre törölközőt, így a megrekedt szennyeződés fellazul. Itasd le a bőrödről a nedvességet, majd jöhet egy agyagos pakolás, mely a pórusok mélyéig kitisztít minden felesleges faggyút és koszt. 15 perc pihenés után mosd le a pakolást, majd állj neki a mitesszerek kinyomásának, amit vagy alaposan megmosott kézzel vagy papírzsebkendővel végezz. Ha végeztél, jöhet egy pórusösszehúzó tonik és egy vékony réteg hidratálókrém.

Extra tippek

A zselés arcmaszkok is igen hatékonyak és a száraz bőrűeknek még jobbak is, mivel nem szárítják annyira a bőrt, mint az agyagos pakolás. Ha biztosra akarsz menni, szerezz be direkt a mitesszerek eltávolítására kifejlesztett tapaszokat is.

Fotók: skincarereview-s.com, fruitsbenefits.com

Oldalak