Így nőhet gyorsabban a hajad!

A hosszú és egészséges tincsek a legtöbb nő vágyálmai közé tartoznak, ám a lassan növekvő szálak sokszor okoznak bosszúságot. Íme pár tipp, ami gyorsíthatja a haj növekedését!

A helyes táplálkozás ereje

A kiegyensúlyozott táplálkozás mellett ügyeljünk arra, hogy rengeteg nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, illetve lehetőség szerint szedjünk szépségvitaminokat is. A megfelelő mennyiségű B-vitamin bevitel mellett, a cink és folsav mennyiségét is érdemes növelni, ám nem kell feltétlen tablettákat szednünk, hisz a citrusfélék és a zöld levelesek, mint például a spenót is remek forrásai ezeknek a tápanyagoknak.

Víz

A táplálkozás mellett a folyadékbevitelre is érdemes fokozott figyelmet fordítani, ha a tincsek növekedését gyorsítani szeretnénk. A sejtek regenerálódásához és feszességéhez elengedhetetlen folyadék a méregtelenítést is felpörgeti, így pedig a megtisztult szervezet sokkal több energiát tud befektetni a sejtek épüléséhez, például a haj növekedéséhez.

Kerüld a hőt!

A hajszárítóval érdemes mindig közepes hőmérsékleten szárítani a hajat, hogy a tincsek ne károsodjanak, ne párologjon el a szálak természetes víztartalma. Persze az is jót tesz a frizurának, ha kerüljük a hajvasaló és a göndörítő használatát, mivel ezeknek a hője is masszívan roncsolja a szálakat.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!